fredag 27 september 2013

Hackmora lopp

Det laddas för Lidingöloppet både här och var. Jag brukar ju också ladda och springa, känns något tomt. Men nu är det som det är och som min coach sa "klokt att inte köra Lidingöloppet. Du har tävlat väldigt mycket i år. Och det är inte Knattens 4 km stavgång du kört heller. Du har verkligen valt att köra de längsta och tuffaste tävlingarna.". Ja, så är det nog. Så jag skippar väl då.

Om jag inte skulle åka på Bollnäs Ess eller Tjurruset för den delen, skulle jag överväga att åka till Hackmora för där händer det grejer kommande helg. Det är både ett MTB-lopp och ett terränglopp löpning med den gemensamma nämnaren att i slutet ska en backe bekämpas. En ganska rejäl sådan.

MTB-loppet är på lördagen den 5:e, start 13:00. 8 km varav de sista 3 km innehåller en nätt backe med en nivåskillnad på 203 meter.

Hackmora Bergslopp går på söndagen den 6:e, start 11:00. Upp i samma backe som ovan.

Det är så coolt med sådana här smålopp som poppar upp här och var! Vart Hackmora ligger? Vet ni inte det? Då ska jag berätta att det ligger i Sågmyra, Faluns kommun.

1 kommentar:

Christian sa...

Hackmora bergslopp har jag varit på g till två år i rad nu men fått förhinder. Men i år verkar det som om det är tredje gången gillt. Ska bli skoj att springa 2,9 km rakt upp :)