måndag 16 september 2013

Flum, flum, flum och helgen i bilder

Min träning just nu kan väl sammanfattas med ett ord - FLUM. Det är sällan jag är ostrukturerad gällande träning, alltid har jag något mål, ett syfte, en plan men nu är det bara tomt. Dels är det en baksmälla efter Ironman men mest av allt är det en baksmälla efter min coach. Jag är van vid att ha ett prydligt dokument som i detalj beskriver varje pass jag ska göra, hur jag ska göra det och varför. Nu är det bara tomt. Eller som löven utanför mitt kontor, utspridda utan något mönster eller någon mening.

Men å andra sidan har jag också låtit det vara så. Att träna det jag är sugen på för dagen, att läka kropp och knopp, att bara vara. Men det börjar klia rejält i kroppen nu....
I helgen deltog Sonen i sin första MTB-tävling med min cykel. Det gick bra, han cyklade säkert fortare än vad jag hade gjort.... Jag själv kom inte närmare en MTB än att ha sällskap med MTB-hunden. Som för övrigt var mycket förnärmad över att inte få hänga med de stora tjejerna och killarna i skogen utan vara tvungen att stanna kvar med den enda tanten utan cykel. Hrphf.
Och jag fick äntligen följa med Dottern när hon spelade sin första match i sitt nya lag, så kul!
Hann äta en massa godis i helgen. Har nu kommit till en oacceptabel nivå med godisätandet igen, det finns inget stopp överhuvudtaget. Så från i dag kör jag en sockerutmaning igen. Påminn mig framåt torsdag är ni snälla....
Den här veckan har jag heller ingen plan. Det har råkat blivit så att jag varit mycket sugen på styrka och då har det blivit det. I går brände jag av Functional Moves och där till crossfit, i dag har jag inte riktigt bestämt om det blir BodyPump och Activio Spinning eller kanske löpning och core. Regnet som har fallit hela dagen har gett med sig och solen börjar lirka sig fram och det anas en härlig höstdag med härliga färger i skogen. Det blir som det blir. Flum var det ja.
Och så kan jag tipsa om världens godaste fisksoppa också nu när det är höst och allt. Inte så tjusig bild men jag hade inte ätit upp hälften åtminstone. Alltid något. Soppan är fantastisk god och nästan ännu godare då den värms dagen efter.

9 potatisar
4 morötter
1 stor bit kålrot
1 stor gul lök som finhackas
1 knippe dill
8 svartpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2 liter vatten som kokas upp innan i vattenkokare
4-5 buljongtärningar
4dl grädde (ingen matlagningsgrädde, utan äkta vara)
50 gram smör
2 msk vetemjöl
800gram lax i tärningar
 
1. Fräs löken i smör i kastrullen, lägg i skivad morot, strö över vetemjöl, blanda – nu gäller det att vara snabb, häll över 1 liter vatten som du kokat upp i vattenkokare.
2. Lägg i kålrot och potatis, lägg i kryddor, häll över ytterligare 1 liter kokande vatten, lägg i buljong.
3. Då potatisen är mjuk, häll över grädde och finhackad dill.
4. Lägg i laxen. Stäng av plattan.

Inga kommentarer: