onsdag 25 september 2013

Tips inför Tjurruset


Nu står det inte på förrän det är dags för Tjurruset, närmare bestämt nästa helg. Jag har beslutat mig för att avstå från det i år till förmån för Bollnäs Ess där jag får grotta ner mig i triathlonträning med Pasi Salonen, hänga i Red Cord-band med Vasaloppsvinnaren Jenny Hansson och annat kul. För dig som ska köra Tjurruset - lyllos! Det är ett häftigt lopp och en häftig utmaning. I år går starten vid Tullinge Flygplats. Här kommer några tips från mig:

1. Ställ in dig på att det inte är ett löplopp. Bli inte frustrerad över att du inte kommer förbi och om folk, att du inte kan springa som du brukar då terrängen är halkig, stenig och framför allt blöt. Det är liksom inte så lätt att hitta sitt löpsteg när du har lervälling till brösthöjd.
 
2. Skor - jag hade ett par gamla Asics som jag försåg med broddar (ni vet sådana där man springer med på vintern). Många hade Salomon Speedcross eller Icebugs. Det är A och O med grepp, annars kommer du ingenstans när du ska klättra uppför någon slalombacke och det mest bara är lera.

3. Kläder - välj inga bomullsplagg, du kommer garanterat att bli blöt. Ta gärna långa tights och lång ärm på tröjan men av tunnare variant. Det skyddar från värsta skrapsåren. Däremot kanske du inte ska ta det allra nyaste ur garderoben för det finns en stor risk att det blir revor och annat.

4. Handskar - det är smart att dra på sig ett par typ trädgårdshandskar för att kunna krypa på alla fyra i någon backe eller dra i grenar för att komma loss i någon gyttjepöl.

5. Elektronik - glöm att ha med telefon förutsatt att du inte har en bättre watertight än jag (3 liters platspåse). Varje millimeter av dig kommer att vara täckt med lera efter loppet.

6. Njut - glöm inte att njuta av loppet, det är fantastiskt roligt!

7. Efter loppet - dra av dig lerkläderna fortast möjligt och unna dig en dusch. Du hinner bli rejält kall av allt vadande i lera och vatten.

Lycka till!


1 kommentar:

Färgfilm sa...

Tack för tipsen Marre!