onsdag 11 september 2013

Lunchträning på exakt 60 minuter

1. Direkt när mötet är slut, sladda ut från parkeringen som om det inte fanns en morgondag.

2. Kör hem.

3. Öppna dörren, katten smiter in för att äta men tvärstannar, får hjärtsnörp när denne inser att dammsugaren ska fram i 180 knyck, öppna dörren igen för att släppa ut katten (förlorade 3 sekunder här).

4. I med vatten i skurhinken samtidigt som du tar ett jobbsamtal, den i andra änden undrar vad som brusar, jag svarar att det nog måste vara dålig mottagning och sänker vattenhastigheten något. I med skurmedel medan jag avslutar samtalet.

5. Dammar hela nedervåningen (hur mycket spindelnät kan det egentligen samlas på udda ställen, har spindlarna fest varje dag så här års)?

6. Fram med dammsugaren. Fort. Drar den så fort att den kontrar med att köra över mina hälsenor sju gånger. Värre än en multisporttävling sett till blodsvite och blåmärken.

7. Upp för trappan med skurhink OCH dammsugare samtidigt (sparar minst 10 sekunder).

8. Dammar, dammar och dammar. Hur kan en liten, 11-årig son producera så mycket damm på en vecka? Tar han med sig det som läxa från skolan eller?

9. Dammsuger. Även här tar dammsugaren ett par bett av de nu ömmande hälsenorna.

10. Skurar övervåning.

11. Stoppar i tacopaj i micron och skurar samtidigt nedervåning. (Tidsvinst 2 minuter, förlusten innebär att pajen hunnit kallna innan jag skurat färdigt).

12. Äter paj i farten, tuggar det sista i bilen när jag sladdar in på jobbets parkering. Rusar in på nästa möte.

13. Pustar ut, eftersvettas, stretchar hälsenor och rygg. Klart slut. Känner mig husmoderlig.

Inga kommentarer: