torsdag 6 september 2012

Löparen

I går hade Mannen och jag myskväll, dvd och popcorn. Och inga barn i soffan. Katten kom och gick som hon ville men henne går det ju inte att styra i alla fall. Vi får vara glada som får bo hos henne.

Hur som, vi kikade på filmen "Löparen", en dokumentär som har sänts på SVT förut om Markus Torgeby. Det handlar om hur han ser på träning, tävling, löpning, livet i stort. En massa "djupa" funderingar och roliga saker också. Först om hans tid i Jämtland i ensamhet, sedan vidare till Afrika och träningen där. Kontraster!

Men jag konstaterar igen, trots att han är så söt så man vill äta upp honom så är han lite för konstig för mig. Mannen är ju både söt och okonstig så han får bo kvar.

En annan löpare som är cool och som jag faktiskt känner lite, är Jonas Buud. Han är också söt och okonstig. Och så har han världens gulligaste fru, Zandra. Jonas gick och blev tvåa på det lopp som anses som jobbigast i världen, UTMB, i år i något kortare version än vanliga år pga miserabelt väder. Hur kort? Tja, bara 103 kilometer och 6000 höjdmeter, typ 11 timmars löpning. Och så är han en härmis för han ska springa samma lopp som jag i höst, Lidingöloppet och New York Marathon. Kunde han inte komma på något själv för en gångs skull? Tjurruset verkar jag få för mig själv i alla fall.

Läs mer om honom här. Och minns att jag träffade honom utanför en bajamaja i Orsa på midsommarafton. Hur många "jag mötte Lassie"-poäng får man för det?

Inga kommentarer: