söndag 2 september 2012

Löpardag Bosön

Har precis landat i soffan efter en intensiv och härlig helg i Storstaden. I dag stod klockan återigen på tiiiiiidigt och vi drog till Bosön. Där började vi dagen med backpass med Running Swedens coacher. Ett smart upplägg där vi först började med uppvärmning, sedan löpskolning, tips om vad man ska tänka på vid backlöpning innan vi fick bekänna färg. 5 intervaller i en backe, 45 sekunder, spring så långt du hinner. I backen stod coacherna och gav tips - fram med höften, kroppen lätt framåtböjd, blicken upp, andas, vänd handflatorna uppåt så du öppnar upp i bröstet, trippa på framfoten. Nyttigt!

Efter dessa intervaller snabbt tills fotbollsplanen brevid för att lära kroppen att arbeta med syra i kroppen. 15 sekunders intervaller, ståvila 15 sekunder och på't igen. Gånger sex.

Sedan direkt vidare till backen igen för fem nya intervaller. Jisses vilken skillnad, benen var som stockar. Och gissa vad - jo efter dessa på med samma set med intervaller. Mör var bara förnamnet.

Vi lyssnade en stund på idrottläkaren men det var lite mycket "så tar man fram kniven och skär upp här och där" så vi investerade i lunch i stället. Mannen passade på att hitta några svagheter i Redcord. Jag var också sugen men hann inte med. Coolt!
Löpskolning stod på schemat, vi joggade iväg med Markus Torneby och Lisa Blommé. Massor med nyttiga tips, framför allt om pose-löpning, vikten att trycka ifrån, att inte "sitta ner", att löpa med hög stegfrekvens. Prova att räkna hur många steg du tar per minut får du se. Jag låg på ca 160, det är alldeles för lågt, helt ska jag upp i 180. Tripp, tripp.....

Vattenlöpning med Katti, hur jobbigt kan det vara? Tokjobbigt visade sig. På med bältet, sätt fast dig i ett snöre och kör intervaller i olika tempon. Jobba med bålen, armpendling, höga knän. Mycket, mycket bra träning.
Lite chill innan vi fick lyssna på Markus historia. Den är så spännande så jag tar den i ett annat inlägg. Ståpäls.
Dagen avslutade med Ruben McRae (eller  Ruben McPain som han kallas av de som känner honom skvallrade Helena) och Runners Gym. Nyttiga övningar för alla löpare, framför allt  var det balans, balans och åter balans. Stå på ett ben och gör diverse grejor. Och så core.
Vi träffade också Szalkai. Starstruck.

Inga kommentarer: