söndag 23 september 2012

Helgsummering

Fredagsmyset som började så bra med mysfika och sköna backintervaller, fick sig ett abrupt slut när vi nåddes av en nyhet som var för grym för att kunna tas in. Hela världen stannade för en lång stund och ett besked skulle lämnas till Sonen, ett besked som var så grymt och orättvist. En kär vän till Sonen har tragiskt gått bort. Tankar snurrar runt, varför, varför, varför, och framför allt tankar som skänkts till ängelns familj, nära och kära. En liten händelse som får sådana konsekvenser. Så orättvist, så fasligt.

Lördag morgon var planen långpass men det fanns ingen energi alls så vi valde att stanna hemma hela familjen och bara vara (till och med baka scones!). Äta långfrukost ihop, mysa, ta det lugnt. Sonen bestämde sig sedan för att åka på fotbollsmatch och efterföljande fotbollsavslutning med övernattning. Dottern iväg på match igen så vi genomförde den planerade tränings- och bastuaktiviteten med goda vänner. Skönt att få tänka på annat och ventilera sina tankar med andra människor. Körde först en adrenalinstinn boxning (hoppas inte några av äktenskapen fick sig en törn), en regnig cykling till bastun och sedan massor med timmar i en varm bastu. Balsam för själen!
I morse däremot skulle det planerade långpasset bli av. Två mil med Marie. Som tur hade jag handlat en ny tröja och löparjacka (Asics) för att pigga upp passet och benen. Och det gick så lätt, så lätt. Vet inte om det var klädernas förtjänst eller för att Marie är ett så bra sällskap. Tror på det senaste. Vi hann prata om allt mellan himmel och jord innan vi skiljdes åt efter två timmar. Och kläderna var perfekta, gillar Ascis löparjacka då den har flera smarta funktioner ex ficka bak i ryggen, bra ventilation och är dessutom "synlig" i trafiken. Nu var det i och för sig mest i skogen vi sprang men några hästar observerade oss i alla fall.
Nu sitter jag och häckar i soffan, läser bloggar och konstaterar att det verkar gå bra för Mannen som är körlärare åt Dottern. Dags för moppekort. Mamman håller sig inomhus för att slippa magsår. Och så bjuder hon på fika när hon tycker sig höra att tonfallet blir lite uppgivet där utanför.....


Inga kommentarer: