fredag 21 september 2012

Friday WOD

Ny dag, nya möjligheter. Lyckas fixa till logistiken så jag och träningskompisen Kicki kunde köra morgonträning. Vi försöker få till det en gång i veckan men det är inte helt lätt alla gånger....

Efter mina fyra pass i går kväll var jag inte helt full av inspiration på morgonkvisten. Hittade ett OK program när jag bläddrade i en gammal Fitness Magazine innan jag skulle somna så det fick det bli.

Lite uppvärmning och sedan körde vi ett program rätt av, Crossfit med en tillhörande Spotifylista. Smidigt. Och inte helt fel att kickstarta fredagen med Sabbatton....... Programmet är skapat av Louise Åkesson, en riktig crossfit-tjej. Lite annorlunda låtval bara.... :)
Detta crossfit-pass gick ut på två svängar - den första på ca nio minuter och den andra på ca sju minuter. De är klassiska WOD's (work out of the day) som utförs i formen AMRAP (as many rounds as possible).

Första delen var 10 boxjumps (egentligen hopprep men vi skippade det), 10 "viktplatta från golv till axelpress", 10 burpees, 10 sekunder L-sitt (sitt på golvet, försök trycka upp både rumpa och ben med hjälp av armarna) och 10 goblet squats. Hann fyra varv.

Nästa del 5 enarms overhead squats med kettlebell höger, 5 på vänster, 5 hand release push ups och 5 fällkniv. Tror vi hann fyra varv här också. Fyra plågsamma varv.
Avslutade sedan med baksida lår - höftlyft med fötterna på brädan, enbens höftlyft. Och så några sneda crunches också bara för att det blev en sån bra låt. Stretch. Bra start på dagen! Nu möten hela dagen och sedan kanske det efterlängtade backpasset.

Inga kommentarer: