fredag 29 maj 2009

Coachen har svarat

Skickade iväg en fråga till coachen Peter Lindberg på www.marathon.se i går mitt i all förtvivlan. Döm om min förvåning när han svarade i går kväll!

Min fråga:
Jag har tränat hårt för att springa min fjärde mara på lördag. I måndags fick jag ont i fot/vrist och var till doktorn. Han konstaterade (gissade?) att det var en muskel- och ledbandsinflammation. I dag (torsdag) känner jag mig helt återställd men äter medicin mot inflammation.

Tycker du att det är vansinnigt att ställa upp på maran på lördag? Tänkte försöka springa någon kilometer i morgon vid lunch om allt känns bra, om det inte blir värre tänkte jag försöka starta ändå och kliva av i värsta fall. Tänker jag dumt?

Peders svar:
Hej!

Tveksamt om det var en muskelinflammation, eftersom den gick över så pass snabbt. Det kan vara så att de tabletter som du fick innehåller både antiinflammationshämmande medel och smärtstillande och då kan de finnas en lite risk att du inte har ont - fast skadan inte är läkt.
Då bör du inte ställa upp. Gör som du säjer, jogga lite lätt. Känner du ingenting så var det, förmodligen, inte någon inflammation och då kan du ställa upp.

Men du kanske får vara beredd på att kliva av om smärtan skulle komma tillbaka.
Hälsningar Peder

Vad säger nu detta? Att jag trots allt ska springa en kort sväng om en stund och sedan avvakta. Så får det bli!

1 kommentar:

Löpning & Livet sa...

Oj, snällt att han svarade! och det låter ju lite lovande. Jag håller tummarna!