onsdag 6 maj 2009

10 km lätt och smörgåstårta - perfekt kombo

Fast då gäller de förstås att de intas i rätt ordning. Kan tänka mig att den andra ordningen med tårtan först och 10 km sedan inte är så lyckad.

I morse var det segt, jag var hemma sent efter tjänsteresan och skulle mentalt ladda om för att köra backar på gymmet tidigt på morgonen efter. Hade svårt att sova, maramardrömmarna börjar sakta men säkert att infinna sig. När klockan ringde 06.15 kändes det som att jag knappt sovit alls.

Upp med barnen och mannen, i med lite drick-yoghurt (tack gode gud att det finns!) och iväg för backar. Men när jag kom till gymmet kändes det inte alls som en back-dag. Långt därifrån. Det blev ett snabbt byte till plan B nämligen 10 km lätt distans. Ett pass som just där och då kändes "enklare" än backar.

Och med facit i hand valde jag alldeles rätt. Skönt pass där jag drog igång med 9 km/h första 30 minutrarna och sedan körde någon typ av hitte-på-ökningar där jag ökade 0,2 km/h vid varje 5 minuter. På slutet av första timmen (då bandet stänger av) var jag alltså uppe i 10,2 km/h. Med en helt OK känsla! Då hade jag kommit 9,2 km, återstod lätta 0,8 km som jag brände av i 10,5 km/h - 11 km/h.

Distans: 10 km lätt på band
Tid: 1 timme, 5 minuter
Känsla: Lätta ben, lite svårt att hitta tekniken när jag ökade på hastigheten, ingen tillstymmelse till trötthet.

När jag kom till jobbet, något försenad eftersom jag njöt av en lååååååång dusch, väntade överraskande nog smörgåstårta! Den här dagen hade inte kunnat börja bättre. Mums!

Inga kommentarer: