tisdag 17 mars 2009

Ingen dans på tulpaner

Förra veckans fjäderlätta ben från långpasset hade förpassat sig långt bort i dag. Jag vet att det inte är en ultimat uppladdning att träna tre pass på måndagen trots grym träningsverk från söndagens två pass, sedan sova några timmar (oroligt) och springa 16 km med en mage som bara fick en drickyoghurt i sig. Då kanske det inte är konstigt att kroppen får soppatorsk och säger ifrån.

Bestämde mig igen för att köra en hel timme innan första vilan, det gick sådär. Fler gånger var fingret på väg till hastighetsknappen för att få vila men jag kämpade på. När jag väl kom till vilan och tankade på med energidryck och vatten, kändes det som att jag aldrig skulle komma igång. Då hade jag 7,6 km kvar, nästan hälften....

Sista halvan av passet blev ett förhandlade med hjärnan hela tiden; jag kör 20 minuter sen får jag vila, OK? Efter vilan gnisslade jag igång igen, men då övertalade hjärnan mig att bara köra 15 minuter. Då kändes det som att målet var ganska nära så de sista 10 minutrarna gick ganska bra. Jag vet inte om det var hjärnan eller kroppen som var tröttast men jag kan fortfarande känna mig väldigt matt i kroppen trots att jag fyllt på rejält med mat och Gainomax. Nu måste jag vila! Har precis bestämt mig för att strunta i morgonpasset i morgon bitti, försöker ta det under eftermiddagen i stället.

Summering:
Tid: 1 timme, 58 minuter, 58 sekunder
Längd: 16 km
Fart: 8,5 km/h rätt igenom
Känsla: ganska tungt, kroppen gnisslade en del

Efter jobbet i dag blir det packning och handling inför vår Idre-tripp som börjar på torsdag. Och då åker INTE träningskläderna med. Punkt.

Inga kommentarer: