lördag 12 oktober 2013

Kettlebellsutbildning dag 1

Åkte iväg tiiiiidigt i morse, med buss till Storstaden minsann. Smidig resa om det inte vore för att jag fick akut bacillskräck då alla på bussen var förkylda. Försökte sova men de snörvlades alldeles för högt för att jag skulle kunna slappna av så jag fördjupade mig i en bok. En mycket bra sådan som jag verkligen rekommenderar. Sjukt spännande och två ämnen som jag gillar skarpt - mord och marathon. Det ena att läsa om och det andra kan jag tänka mig att göra.
Andra andningen
Från klockan 10:00 till 17:00 har jag sedan svingat klot. Det är så lyxigt i dag så vi är fem deltagare, Olof och Chris från Spartan som kursledare och sen ytterligare två blivande coacher som hjälper oss. Snacka om att få uppmärksamhet och varenda vinkel granskad. I dag var fokus tvåhandssving, enhandssving och clean. En hel dag. Fatta vad många svingar det blir.... Jag har klarat mig ganska bra från att ha skaffat mig olater men tydligen "curlar" jag och det ska jag få bort (dvs drar till mig kulan i uppåtsvingen så att kulan faller mot ansiktet). Nöta, nöta, nöta.
Vi avslutade dagen med att testa kettlebells med Activios pulssystem. Chris hade satt ihop ett kort program där vi skulle jobba 120 sekunder och vila 60 sekunder, sex gånger med olika övningar. Den första övningen var 40 sek högersving, 40 sek vänstersvingoch  sedan40 sekunder airsquat (utan kula). Alla intervaller var 80 sek med kula och 40 sek utan. Riktigt kul och utmanande att försöka hitta rätt på pulskurvan med hjälp av intensiteten i övningarna. Se de sex topparna nedan, där varje topp är lite högre.
I morgon väntar snatch, jerk och det som Spartan-gänget kallar för fitnessövningar. Och så passupplägg också förstås. Men innan de, lång natts sömn och en STOR hotellfrukost.

Inga kommentarer: