torsdag 10 maj 2012

Till Hellan - off topic

Jag vet att du läser min blogg då och då, det här inlägget är bara till DIG (hoppas du inte stryper mig/säger upp bekantskapen nu när jag outar dig på det här sättet). Så ni andra som läser detta gör det liksom lite i smyg, som att läsa någon annans dagbok (fast ingen skulle väl komma på tanken att lägga ut hemlig dagboksinfo på nätet men nåväl).

2011-12-07 drog du igång med att förändra din livsstil helt och hållet. Du satt upp mål för 3 månader och 6 månader. Som ett av målen för kommande 3 månader hade du att kunna jogga 3 km. EXAKT 3 månader efter start sprang du 8,77 km. Nästan tre gånger så långt som du hade som ett ganska rimligt mål i början! Och för att inte tala om testerna vi gjort (benböj, bänkpress, plankan, pulstest) där du visar resultatökningar som ingen kunnat drömma om. Korrekt planka i 3:01 minuter. Testa det ni, ni som tjuvläst ända hit.
Vi har kört 500-träning, stentufft, kort men så effektivt. Boxats har vi också gjort men du är så himla på jämnt när vi boxas så jag har inte vågat knäppa något kort.
Vi har varit och sprungit, kört crosstraining i naturen, sprintat som Jusäjn Bolt, oh yes. Vi har cyklat och vågat ha i "clickisarna" liiiite längre för varje gång. Det finns inga tendenser till att sakta ner i värsta uppförsbackarna utan du biter i och trycker till det lilla extra. Och så är du ju snäll och väntar på mig i nerförsbackarna som du flyger nerför och jag bromsar mig nerför.....

Nu har det gått ganska precis fem månader. Du känner dig lite less, det händer inte så mycket längre, lite drygt helt enkelt. Nu är det dags att bestämma sig - ska jag eller ska jag inte. Ska jag lägga in en extra växel och träna smartare, hårdare eller ska jag falla tillbaka i mellanmjölkens land. Är det värt uppoffringen eller räcker det nu. Och både du och jag vet ju vad ditt svar är. När du lagt om ditt liv helt och hållet, satsat på dig och ditt välmående, din kropp har både blivit starkare och uthålligare, visst vore det spännande att se vad mer den har att ge?
Nästa mål är Åre och cykling (under 2,5 timmar för att vara specifik) - vad säger du? Ska vi växla upp? Ska vi köra på riktigt? Är du med?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så sjukt imponerad av er båda! Bra jobbat! /anna

Anonym sa...

Men å Marre. Jag fäller en liten tår! Att det gått så här bra ska du a lot of cred för! Du har inspirerat, peppat och guidat mej i rätt riktning .
I tisdags var jag lite träningstrött men idag var det glädje igen:)
Och svaret på dina frågor är: Självklart ska vi växla upp och köra på riktigt JAG ÄR MED!!!:)
Tack
Hellan