måndag 28 maj 2012

Morsans dag

Det var ju mors dag i går, min och alla andra mammors dag. Eftersom min väckarklocka stod på 07:00 så förväntade jag mig inte någon frukost på sängen av mina små stora underbara barn. Mannen och jag åt en rejält frukost och åkte sedan till "träffen" vi utlyst för likasinnade som ville cykla 10 mil klockan 08:00 en söndagmorgon. Ja, vi var ju inte så många; jag, Mannen och KB-Kicki.

Solen sken, det blev cykling i kortärmat, så skönt! Vi hade sett ut en ny runda dagen till ära. Så när kompisen vinkades av hemåt efter några mil, åkte vi ut mot okända marker. Samtidigt passade Mannen på att justera min sadel, höja den något för att se vad som händer med syltryggen. Och ja, det kändes faktiskt mycket bättre direkt. Nu kanske jag ska justera styret också.

Efter fem mil tog vi oss ett stopp på Statoil för korv och kall Coca Cola. Mums!
Fortsatte vidare några mil till tills vi kom till en helt underbart ställe längs med en liten väg. Det är så vacker så man nästan gråter. Gråter gör man också för att stället är fullt av pissmyror som invaderar cykeln och sedan kryper vidare på intet ont anande cyklister.
Passade på att fylla på med energi också.
Mannen passade på att dra upp byxorna (intressant va?).
Vidare, vidare. Fick räkna om rutten några gånger för att få till våra 10 mil, hamnade på ännu en härlig, slingrande väg.
Till slut hade vi nått dryga 10 mil och kom hem. Njöt en stund på altanen, sörplade i mig en god Gainomax Recovery Long Distance. Smakar vanilj-milkshake. Sommar. Sol.

Snabb lunch och blev då överraskad av barnen - paket! Älskar paket!
Iväg till min mamma för att fira henne och sedan möte på gymmet och min sedvanliga kombo Functional Moves och BodyCombat. Gick riktigt bra trots långpass på cykel tidigare på dagen. Fast jag fick en kommentar på Funbeat från en illvillig pojkspoling: "5 h och 40 min på en dag är inte okej om man är över 40 (med undantag för hårda multisportgubbar...)". HA! Jag är definitivt inte 40 år! Och jag är betydligt tuffare än några hårda, gamla multisportgubbar. Han ska få.....

På lördagen körde vi förresten igenom nybörjarpasset som vi ska ha på Kettlebells med start om vecka (!), även Mannen blev dittvingad och jag tror han njöt. Älskar kulorna! Lyckades dessutom köra hela svingdelen och trappan med 12 kg kula. Underbart! Nu ska jag bara odla hår under armarna så är jag så gott som redo för premiären.
Ny vecka, nya utmaningar! Framför allt Siljan Runt på lördag i pissväder. Men innan dess ska jag till Götlaborg på jobbresa. Löparskorna åker med och jag hoppas på några löppass efter det blåa strecket (om det finns kvar). Har precis anmält mig till Göteborgsvarvet 2013 också. Bara för att inte glömma den här gången.

Inga kommentarer: