måndag 28 maj 2012

Plan för Siljan Runt

Siljan runt
När jag tittat på väderprognosen känner jag mest för att dra en filt över huvudet och inte tänka på något Siljan Runt överhuvudtaget. Men jag ska försöka vara lite mindre solskenscyklist och lite mer pannbenscyklist.

Förra årets Siljan Runt var en ren solskenshistoria. Jag hade cyklat som längst 86 km och då i förfärligt väder så det kändes inte alls bra. Var nervös för om jag överhuvudtaget skulle ta mig runt.

Jag och Klassikerkompisen beslöt oss för att starta så tidigt som möjligt så vi hängde på låset redan innan 07:00. Fick stå och köa en stund innan vi kom iväg.

Första biten in till Mora var ganska seg, många lite långsammare cyklister efter vägen, men när vi väl kom ut på rutten runt Orsasjön, märktes det att det var fler landsvägscyklar och också lättare att hålla högre tempo. Vi stannade på alla kontrollera och njöt av vädret. Dock var det skönt att åter ansluta till Siljan Runt-gänget i Mora igen och se mer folk.

Det var aldrig trångt runt sjöarna, men det å andra sidan gjorde det svårt att hitta någon klunga att åka med i. Ibland hittade vi någon enstaka åkare att lifta med men oftare var det några som åkte bakom oss. Det är en hel del backar upp och ner, speciellt efter Rättvik och in mot Tällberg. Fick till och med kliva av en gång utanför Åkerblads hotell. Efter Leksand är det halvtråkig väg en bra bit, inte så mycket att titta på, men underbart att se fram emot sista kontrollen i Björka. Så idylliskt och mysigt att vi knappt ville lämna stället.

Sista biten gick lätt, hemlängtan antar jag. Sen är det ju en ganska lång uppförsbacke fram till målet (där vi spurtade så fort att vi missade att svänga av in i målet).

Loppet är ett riktigt bra genrep för Vätternrundan, dels på grund av sin längd men också för att många cykelklubbar har stort deltagande och därigenom kan man, om man har tur, komma med i "bra" klungor och öva sin teknik. Jag tror det är smartare att starta lite senare än 7:00 om man har som ambition att kunna haka på klungor.

Nu är det bara att tagga till och köra järnet på lördag, oavsett väder!

3 kommentarer:

Anki sa...

Vem vet, då kanske vi ses där på lördag..:) Vi kommer ställa oss i kön vid kvart i åtta och därmed förhoppningsvis starta vid åtta.

Anki sa...

Vem vet, då kanske vi ses där på lördag..:) Vi kommer ställa oss i kön vid kvart i åtta och därmed förhoppningsvis starta vid åtta.

LinaTriathlet sa...

Stort Lycka till!!

Heja heja heja heja! :)