onsdag 16 maj 2012

Kristi Flygare

Vad gör man egentligen på Kristi Himmelfärdsdagen? Enligt Wikipedia är detta självaste dagen:

"Kristi himmelsfärds dag är inom kristendomen dagen då Jesus efter återuppståndelsen enligt Nya Testamentet lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna. Dagen infaller 39 dagar (den 40:e dagen) efter påskdagen. Den liturgiska färgen är vit på den här dagen."


Japp, då vet vi det. Själv tänker jag snarare att jag firar med ett långpass på cykel. Om vädergudarna är med mig.

I går var det en helt underbar vårkväll. Vårkänslorna spirade när jag och Mannen drog iväg på brickpass - först ut var landsvägscykel i dryga 3 mil. Eller det var känslor men mer heta och arga sådana. Irriterade båda två pga av för lite tid och för mycket i huvudet. Övervägde på allvar att svänga av åt ett annat håll när han inte såg bara för att bli av med surgubben som envist hängde med var jag än cyklade. Historien förtäljer dock inget om mitt eget humör. Som alltid är solsken, eller? Och på tal om vårkänslor - jag svalde tre knott så nu är det vår på riktigt!

Det gick hur som väldigt fort, snittade strax över 29 km/h vilket nog är rekord för mig. Hurra för ilska i benen!

Snabbt ombyte och iväg på gymmets Running Club som Mannen är ledare för. Där stod backintervaller på schemat. Hej stockar till ben. Men jag bet ihop och levererade.

Efter det åkte jag hem, duschade, fixade tvätt, ryade åt barnen (förlåt!), hetsåt mat, fixade med fest, somnade ovaggat. Vaknade med ett ryck 05:15 och kunde inte somna om för min hjärna var som en tvättmaskin som gick på högvarv. Men, men. I dag är en annan dag. Det firade jag med kettlebellsträning tidigt i morse. Och i kväll ska jag på orienteringskurs. Det ni! Berättar mer i morgon. På Kristi Himmelfärds dag = cykeldag.

Inga kommentarer: