torsdag 24 maj 2012

Functional Moves 12


Nu har jag kört igenom hela modul 12. Vi instruktörer lade ett pressat schema för att kunna dra igång med programmet i god tid innan alla lägger sig på bryggan i vågrätt läge. Jag har knappt hunnit gå igenom övningarna medan mina två duktiga kollegor pluggat stenhårt och satte koreografin till 100 %. Guldstjärnor till dem!

Vad tycker jag då? Det är många nya övningar som inte varit med tidigare och som kräver hjärna. Så slogan "Time to connect body & brain" är verkligen helt rätt. Första modulen innehåller assymetrisk träning där du har en stång med en vikt i ena änden. Benlåten är utfall med vridning (stång), även balansen är med stång och den var riktigt utmanande redan i nivå 1. Core-övningarna var vanlig planka med stång och sedan en nerrullning med stång i bräda (ska försöka knäppa kort) som var riktigt svår att få till. Men rolig och annorlunda! Och explosiviteten i modul 1 - älskart!

Modul 2 börjar lite tråkigt med samma gamla vanliga utfall åt sidan, enda tillägget är "vågskålen". Säkert en bra övning men den har varit med lite för många gånger och jag kan tycka att den inte ger speciellt mycket benträning. Core-träningen här är mycket rygg vilket jag uppskattar. Simning, say no more. Hopp som explosivitet.

Modul 3 har en superrolig och bra benövning som också öppnar upp höften på ett härligt sätt. Mage är en upprepning; vindrutetorkare och sedan "dopp" fast på lite annorlunda sätt. Vi fick upp pulsen rejält i explosiviteten då vi "jagar" runt.

Helheten är bra, vill gärna ha lite mer fart och puls men det kommer nog när vi och kunderna fått in rörelserna mer. Känner att det är mycket överkropp vilket är bra. Så jag ger FM 12 tre viktplattor av fem just nu men kommer troligen att uppgradera till fyra viktplattor av fem när jag kört några gånger och kanske gått upp i nivåer här och var.

Inga kommentarer: