torsdag 24 maj 2012

Hej mjölksyra

Tänk, i morse när jag vaknade var jag seg som kola (kan champangen från gårdagen vara en bidragande orsak tro?), packade dock träningsväskan och tänkte att jag kanske kan hitta energi från någonstans till ett pass. Och det gjorde jag. Framåt tiotiden började det att spritta i benen, solen sken och jag bestämde mig - träning blir det och dessutom eventuellt en kombo.

Drog iväg en stund innan lunch och precis när jag kommit till min härliga damm, ser jag en kille stå där och hänga och spana in mig. Snyggade genast till löpsteget (mantrat högt och lätt) och var glad att jag tagit ett par hela tights på mig och inte de med hål i grenen. Dessutom ny sport-BH och nya Gococo-strumporna (som om han skulle se det). När jag studsat några steg till hejar han glatt och jag ser att det är löpar-Christian. Jaha. Trodde ju att det var en helt okänd beundrare som spanade in snygga löpar-Marre.

Nåväl, Christian hade en-minutsintervaller inplanerade i schemat men hade ångest för dem, därför bestämde vi att tillsammans mysjogga runt dammen i stället. Myyyyyys. Pratade om det enda och det andra. Christian är en kollega från gymmet som alltid är påläst om det senaste inom träning, gärna stenåldersträning á la Colting, crossfit eller andra coola grejor. Han bakar gärna Rune-kakor också. I vintras körde han 6-timmarstävling på varvbana. Grym löpare. Grym kille. Nedan har han säkert kommit på ett bra sätt att stenåldersträna på en spansk stock, i flip-flops. Glömde fråga honom om det. Christians mantra är förresten "If you see me collaps, pause my Garmin". 

Hur som så följdes vi åt till jag skulle stanna till och köra backintervaller i mördarbacken, då valde han att springa ett varv till runt dammen. Men jag körde så mjölksyran sprutade ur öronen. Fem hårdingar blev det.

Efter det, mysjogg till gymmet för att hänga med på core. Och det var Monster-Johanna som körde i dag. Eftersom jag var så glad över att ha fått en present från henne i går, kände jag att skulle "betala" tillbaka det genom att inte maska utan verkligen köra stenhårt. Den strategin höll bara i några minuter..... Det var cirkelträning, mycket planka, "vågskål", mountain-climbers, fällknivar och en massa annat roligt. Helt slut blev jag.
Joggade tillbaka till jobbet på stela ben men så nöjd. Så förbaskat nöjd som man bara kan bli efter att kört sk*ten ur sig. Ursäkta franskan.

Inga kommentarer: