tisdag 5 januari 2010

Solen skiner, snön gnistrar...

.... och jag fryyyyser som vanligt.

Tänk om det kunde vara åtminstone varmare än 10 minusgrader, i morse var det - 23 grader kallt igen. Och det är kallt. Jag kanske är felplacerad på något sätt som har med karma att göra, jag kanske inte ska vara norrlänning i alla fall? Jag kanske är en Skånetös när allt kommer omkring? Inte vet jag men fryser, det gör jag. I delar av Dalarna lovas ner mot 40 grader kallt. Fatta vad kallt det är? Istid, någon?
I dag känns livet mer stabilt igen, natten har ägnats åt vändning och vridning, funderingar över livet och målet med livet. Vägen dit liksom. Jag har inte kommit på några revolutionerande nyheter direkt (man är inte så smart som man tror vid tre-tiden på natten även om det känns så just då).

Mitt liv, såsom jag vill leva det, handlar om enkla saker;

1. Kärlek
* till sig själv; våga ha roligt, ta hand om kroppen
* till sina barn; ta dig tid människa, de är tonåringar snart!
* till min make; visa uppskattning kära Marre, uppskattning
* till mina vänner; gör mer roliga och crazy saker! Utan att planera allt i detalj....

2. Upplevelser
* den som har flest tv-apparater när man dör är inte den som är lyckligast
* jag vill leva livet, jag vill resa, jag vill göra saker jag inte trodde var möjliga att göra, jag vill leva livet fullt ut, jag vågar vara obekväm ibland för att få uppleva det lilla extra

Svårare än så behöver det inte vara. På pappret.
Just nu ser jag fram emot ett 2010 som kantas av crazy saker, vardagslyx, tid med nära och kära, härliga träningsutmaningar och enkelhet. Eftersom jag fryser så förbaskat i dag ser jag mest fram emot en två veckor lång semester med hela familjen i Thailand. Där ska vi tillsammans utforska, njuta, ta dagen som den kommer, inte hetsa (hör du det, Marre!). För att ladda inför resan blir det thaimat från världens bästa thai-husvagn i dag (ja, helt otroligt, vi har en husvagn uppställd på en parkering där man kan köpa världens bästa thai-mat). Amen.

2 kommentarer:

Snorkkis sa...

Viktiga saker som på nåt sätt är självklara, men som är bra att påminna sig om. Hoppas det blir lite varmare snart också! -40 burr, det låter kallt.

Anna sa...

Bra Marre, jag håller med dig i allt. Härligt med en husvagn med thaimat sådär bara.