måndag 25 januari 2010

Måndag igen

Det känns som att jag skriver "Måndag igen" hela tiden, vart tar veckorna vägen egentligen?

Jag är inne i en fas där jag funderar mycket nu. Funderar över livet, det jag gör, hur jag tränar, ifrågasätter det mesta. Kanske beror det på att en bekant gick bort nyligen, bara några år äldre än jag och med samma träningsintresse som jag. Det är ändå nyttigt att fundera. Jag har kommit fram till att jag måste ändra på mitt sätt att se på träning. Precis som jag skrev tidigare, kommer jag att anlita en PT, jag har inte börjat denna resa ännu men snart.... Det jag framför allt vill ändra på är att jag tränar för mycket och för låg intensitet. Jag tror att jag skulle kunna utvecklas mycket mer om jag tränade mindre, vilade mer men däremot gav 120 % på de pass jag utför. Det blir för mycket mesande helt enkelt.

Jag har inte helt kommit från tanke till handling ännu, fortfarande räknar jag antalet pass jag "bör" genomföra per vecka i stället för att titta på kvaliteten. Förra veckan hade jag planerat fyra löppass men kunde bara genomföra två och då är jag lite deppig över det. Fast jag i hjärnan borde fatta att jag INTE ska träna när jag är hängig och att det var helt rätt att strunta i löpningen i går och köra skidor eftersom jag fortfarande inte var riktigt hundra i kroppen. Hjärna och handling var det ja....

I går tänkte jag ta ett lugnt skidpass i stället för löpningen som stod på schemat. Härligt väder, perfekt före och min man som sällskap. Eller nej, inte sällskap förresten, han drog på som bara den, jag försökte hänga på så gott jag kunde. Han var en bra bit före hela tiden och jag jagade. Var så andfådd att jag inte ens kunde ropa att det var dags att vända hem.... En skön, men kanske lite för slitig runda, på 13 km blev det. Avslutade med fika hos mamma och pappa.

Distans: 13 km
Tid: 1:16
Känsla: Uppförsbackarna är min akilleshäl, det går såååååå sakta

Efter skidåkningen var jag med på core-passet en liten stund för att väcka musklerna som softat till sig över julen, sedan teamade jag BodyCombat 42 med kollegan på gymmet. Grymt kul!

I dag väntar en kort runda på löpbandet (fast runda blir det ju inte eftersom man står still), sedan BodyPump och om jag får ihop vardagslogistiken med familjen blir det också yoga. Jag hoppas det för jag behöver det nu.
I morgon bitti hoppar jag över simningen och tar med skidorna på tjänsteresa. Det kan bli ett pass under veckan, hoppas det! Kul att få prova nya spår!

Inga kommentarer: