lördag 15 januari 2011

Skidläger dag 2

Började dagen med en video av hur det SKA se ut när man åker skidor. Lätt som en plätt! Då det var dryga 20 minus bestämdes det att vi skulle till Orsa Grönklitt där det är något varmare. Hela förmiddagen ägnade vi åt frånskjut (studsa till med hela foten) och hög höft, dvs diagonalåkning. Utan stavar. Vi körde en runda på 400 meter massor med gånger. I nerförsbacken skulle vi stå på ett ben, göra enbensbenböj, stavarna ovanför huvudet och annat svårt, skidåkning handlar om balans säger mästaren.

På eftermiddagen stod stakträning på schemat. Vanlig stakning och stakning med frånskjut. Jag är en jäkel på stakning med frånskjut nu, typ det enda jag är en jäkel på.....

Det sista som hände på skidstadion var filmning av alla tekniker. På hotellet sprang jag till spa-avdelningen och bastun. En öl slank också ner.

Efter middagen fick vi titta på allas tekniker på video och få feedback. Intressant, lärorikt men läskigt! Nu ska jag träna mer på armpendeln bakåt och ännu djupare studs. Hmmm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska bli intressant att få tips av dig efter den här helgen! Du kommer gunga fram som gammelgubbarna gör i Edskenspåret! Och du - visste väl att du passar i grått hår! /anna

Marre sa...

Ha, ha, Anna, tänk på vem det är som närmar sig strecket du! :-)