fredag 7 januari 2011

Heldag i spåret - 28 km!

Jag har haft en helt underbar i dag. Jobbade en stund direkt på morgonen, laddade samtidigt med mycket frukost och tjuvkollade på youtube när Elin Ek gav några tekniktips. Hämtade upp Klassikerkompisen för en runda. Det förväntade vädret på yr.no med solsken och minus en grad hade bytts ut till nollgradigt och snöfall. Vid spåren insåg vi att en stackars åkare innan oss hade försökt ta sig fram i snöyran, inga spår att tala om alltså. Vi kämpade tappert på och gjorde varvningar i slingorna för att få åka i våra egna spår. Fem kilometer på en timme fast då hade vi å andra sidan en massa prat att ta igen.

När vi bestämde oss för att vända tillbaka till bilen ser vi att spårskotern precis varit och gjort helt underbara spår som vi bara var tvungna att följa en bit. Så vi körde 5 km till på en halvtimme. Vilken skillnad!

Hem, massor med lunch och sedan ett oväntat besök i form av min man som helt plötsligt slutat tidigare och var extremt skidsugen. Solen sken, jag hade kolhydratladdat så jag tänkte - vad tusan, jag hänger med en sväng till. Så långt jag orkar. Så långt jag orkar var hela spåret på 18 km trots att jag redan kört en mil. Helt otroligt! Men mycket tack vare helt underbara spår och helt underbara skidor. Dessutom vätska och energibars. Kunde inte bli bättre!

Nu har jag också varit iväg en sväng för shopping. Det blev en massa saker till mannen och lite till mig. Ett par Craft-shorts som förhoppningsvis ska ge mig en varm rumpa, vätskebälte där vattnet inte fryser och jag kan lägga min valla (som jag inte har med eftersom jag inte hur man vallar och min man får inte plats i den lilla fickan), funktionstrosor från Craft och sportdryckspulver. Japp, bara att köra hårt!
Letar också efter bra träningsprogram på nätet inför Vasaloppet, hittar inget jättebra. Någon som har tips?

2 kommentarer:

Carina sa...

Härligt vad duktig du är och vilken vändning från att vilja elda upp skidorna till detta. Hurra Vasan kommer att gå galant :)
Kolla in dvd:n "Så gör du ditt livs vasalopp" med Janne Ottosson. Kanske kan få lite tips där, har inte sett den själv.
http://cdon.se/film/s%C3%A5_g%C3%B6r_du_ditt_b%C3%A4sta_vasalopp-7251669
Ha det bäst, KRAM!

Snorkkis sa...

Skönt att du fått in rätta svingen nu - och att äktenskapet gick att rädda :).

Har faktiskt inte sett något program för VL men jag gissar att kilometertuggande fungerar bra.