tisdag 4 januari 2011

Följ med på en dag på jobbet (eller efter)

Vaknar av att ett gäng ryssar kommer in på rummet för efterfest (stället jag är på ligger i Finland ett par kilometer ifrån ryska gränsen). Kollar klockan, 04:00 finsk tid. Suck. Lyckas somna om och klockan blir 07:00 finsk tid. Dags att kliva upp trots att kroppen envist försöker berätta för mig att klockan bara är 06:00. Dusch, piff, packa, frukost, iväg till kontoret med en kollega. Tittar ut på "mitt" hotell innan jag drar iväg, magnifikt.... Det är som ett slott hela hotellet, helt underbart.

Möten, möten, möten till klockan 17:00 med uppehåll för massor med kaffe och finsk possumunkki, tillbaka till hotellet, kortet till hotellrummet fungerar inte. Får gå en lång väg tillbaka genom den underjordiska korridoren och "slottstrapporna". Uppvärmning inför mitt gym-pass.
Kommer till slut in på mitt rum, snabbt ombyte till gymkläder (fick dock inte plats med några skor) och kurs mot gymmet. Tur att jag var ensam där för det var ett väldigt litet rum. Kör 20 minuter roddmaskin, 20 minuter någon sorts crosstrainer och sedan 20 minuters hitte-på-cirkelträning. Avslutar med lång och skön stretch.
Upptäcker när jag kommer tillbaka till rummet att jag har superbråttom! Tiden har rusat iväg. Snabbt in i duschen och på med finstassen, middag väntar. Först en drink (inte för mig som kom en kvart för sent, skönt att slippa) i detta makalösa rum. Sedan en stadig middag där jag återigen fick blickar för att jag ibland väljer att avstå från alkohol (gravid????).

Nu sitter jag i sängen och ska läsa bloggar en liten stund till, sedan jobba lite till och sova. Hoppas det är efterfest hos någon annan än han i rum 3011.....

Inga kommentarer: