fredag 16 oktober 2009

Less Fluff - halvvägs

Det går inte så bra med min Less Fluff just nu, kroppen vill inte riktigt. Dessutom har det varit ganska mycket tävlingar på slutet som inneburit att jag fått lassa in mer mat och energi för att orka. Och som alltid blir jag extremt godissugen veckan efter träning, ett sug jag har svårt att stå emot. Jag har satt upp ett ganska ambitiöst mål om att minska 6 kg på 18 veckor. Nu har halva tiden gått och jag har inte nått delmålet att minska 3 kg på 9 veckor. I morse träffade jag min Klassikerkompis och vi hade en diskussion om vikt, kropp, mat och annat. En nyttig diskussion som säkert fortsätter under vår gemensamma middag i morgon.

Det jag kan konstatera är att det är svårt att gå ner i vikt samtidigt som man tränar hårt och behöver energi. Jag tränar också för att kunna unna mig goda viner, god mat, godis nu och då men försöker hålla det på en bra nivå. Jag känner fortfarande i kroppen att det går åt rätt håll, jag mår bättre, byxorna sitter bättre, jag är stark. Kanske ska jag sluta stirra på vågen och i stället gå mer på känsla?

Jag fortsätter med Less Fluff men kanske ska jag revidera målet en aning. Och jag ska bara väga mig varannan vecka från och med nu. Jag vill ha långsiktiga mål med både min träning och min kropp så varför hetsa?

Resultat
Vecka 9: -0,3 kg - totalt -2,2 kg
Vecka 8: +/- 0
Vecka 7: -0,3 kg
Vecka 6: Ingen mätning, sjuk
Vecka 5: -0,4 kg
Vecka 4: +/- 0 (dvs samma vikt som vecka 2)
Vecka 3: Ingen mätning, skyller på tjänsteresa
Vecka 2: + 0,4 kg
Vecka 1: -1,6 kg

Veckan som gått
Det har varit en bra vecka, MultiSport-tävlingen var grädden på moset! Vilken grej! Jag är så glad att jag vågade ställa upp och att vi genomförde trots att det kändes hopplöst inför sista löpningen. Stolt över mig själv men kanske ännu mer stolt över min kompis. För övrigt har jag försökt återhämta mig efter den hårda träningsdosen i höst och försöker blicka framåt. Lägga upp en plan.

Inga kommentarer: