fredag 16 oktober 2009

Morgonsim

Fortfarande blöt i håret, har kommit till jobbet för ett par timmar sedan och redan avverkat 1 km simining och en härlig frukost med kompisen. Vilken start på dagen!

I går kväll avbröt jag också min träningsvila. Direkt efter jobbet (eller rättare sagt värmde jag upp genom att skala potatis till kvällens middag) drog jag på mig kläderna, drog med mig Mannen och iväg. Luften var kylig och krispig, solen sken, jag och Mannen hade mycket prat att ta igen. Benen kändes ganska stela och tråkiga, det var svårt att trycka på. Vi (jag+ benen) kom överens om att köra ett lugnt pass, återhämtning helt enkelt.

Kilometrarna avverkades en efter en (jag har en ny Garmin-klocka, ja, jag köpte den, som piper efter varje kilometer) och som vanligt lossnar det efter några kilometer. Först går det tungt och sedan, helt plötsligt, mitt i en uppförsbacke lossnar det bara och allt går bra. Enda problemet var att rumpan blev stelfrusen. Min rumpa är omöjlig, det blir alltid så! Måste hitta ett botemedel, kanske gammeldags mamelucker....

Efter löpningen åt vi middag och tog sedan ett kvällspass i BodyPump. En full klass var det. Jag ökade på benböj, vilken härlig, brännande känsla. Jag räknar med träningsvärk....

Sov riktigt bra i natt, tror inte att jag vaknade en en endaste gång. Inte ens katten var upp och jamade, beror nog på att regnade och blåste rejält ute så hon ville inte ut. Helt utvilad, pigg och glad (nåja, så pigg och glad man kan vara 5.45 på morgonen) drog jag iväg till badhuset och avverkade 40 längder vilket ger 1 km bröstsim. Mmmmmmm. Den enda nackdelen med att simma på morgonen är att jag blir lite lätt seg resten av dagen. Men så länge dagen bara tillbringas vid skrivbordet på jobbet är det helt OK.

I kväll blir det ingen träning, bara show! Jag och Mannen ska på middag och lokal revy/show, det blir mysigt. Hoppas ni får en trevlig fredag!
Distans: 7.66 km lätt
Tid: 47:44 minuter
Känsla: Tungt till en början, sedan lättare förutom en rumpa som var stel av köld.

1 kommentar:

Miss Agda sa...

Låter verkligen som en perfekt start på dagen!!