tisdag 13 oktober 2009

Deppighet och planer

Jaha, nu har depressionen kommit i kapp mig. Alla tävlingar för året är slut. Snyft. En konstig känsla - lättnad och tomhet. Jag är glad över att jag inte fått något DNS eller DNF i år, ledsen över att jag både på maran och LL inte varit helt OK inför start. Men jag genomförde ändå! Mycket stolt över MultiSport-tävlingen och Göteborgsvarvet, mina allra bästa tävlingar 2009!

Nu har halva oktober gått och det är dags att ge kroppen återhämtning. Att träna det jag vill och känner för. Vila lite från löpning både oktober och november. Sedan startar uppladdningen för Stockholm Marathon 2010 i december. Jag ser redan fram emot det och hoppas kunna lägga i en extra växel! Det som tillkommer i träningen är givetvis simning där jag planerar att simma en gång i veckan till en början, senare i vår när vädret tillåter ska jag också börja simma utomhus och då utöka till kanske två gånger i veckan. Måste också fixa en dräkt.

På lördag ska jag och Klassiker-kompisen ha date, då ska vår Klassiker-resa planeras över några glas vin. Jag räknar med en härlig kväll med massor av inspiration inför vinter! Bland annat ska ett skidlopp planeras, eventuellt blir det Kristina-loppet i Norberg eftersom jag är bortrest under Tjejvasan. Måste bara köpa skidor och lära mig åka på dem innan det....

Det kommer att bli en annorlunda och spännade höst/vinter!

Men i kväll väntar lugn löpning för att se om benen fortfarande är med mig eller inte! Sedan vilodag.

1 kommentar:

Staffan sa...

Först - grattis till att redan ha klarat av ditt volym-mål för året, nu är ju all löpning resten av året ren bonus!!

Jag är i samma läge som du, men utan depressionen. Jag har bara tävlat 3 ggr i år och ställer faktiskt in en planerad halvmara på lördag p g a brist på tid, form (förkyld) och också brist på tävlingsmotivation just nu. Det känns ändå helt OK.

Jag vill springa 100km per månad nu i okt-nov-dec för att nå mitt årsmål om 1600km och det kommer jag att göra utan problem. Jag ser faktiskt fram mot lugn, skön höstlöpning nu ett tag.

Har precis anmält mig till Stockholm Marathon 2010 och i december börjar jag med mera regelbundna långpass igen (nåja, brukar inte bli fler än ca 15st innan...) och det ska bli härligt. Med ett tidigare resultat på 3:23 kommer jag sikta på 3:20 men drömmen är att gå under 3:15. Vi får väl se hur det blir med den saken...

Löp lugnt och skönt i höst!

PS, titta gärna in på min ganska färska löparblogg, startade den i augusti.
Staffan