torsdag 29 augusti 2013

Nystart

På många träningsbloggar pratas det om nystart, träningsupplägg, nya mål. Min A-tävling är nu över, på lördag har det till och med gått två veckor sedan dess så nu börjar det krypa även i min kropp. Jag funderar över syfte, mål, utmaningar, vad jag egentligen vill. Jag kommer inte att spika något just nu men jag vet att jag vill fortsätta med triathlon i någon form. Det är bland det roligaste jag pysslat med. Jag älskar variationen i träning, älskar att tänka en gren i taget i tävlingarna, jag älskar simning, cykel och löpning och då är det ju förstås perfekt för mig. Dessutom känner jag mig stark när jag tävlar i triathlon, jag orkar mer när jag får lägga grenar på varandra och jag gör ofta bättre tider i de olika grenarna där än om jag tävlar i de specifika delarna.

Under hösten kommer jag framför allt att fokusera på att bygga styrka, att bygga upp min kropp ordentligt för att orka med hård träning under vinter och vår. Troligtvis kommer jag att periodisera min träning ungefär som jag gjort 2013, det verkar ha fungerat bra för min kropp. Det blir alltså mycket hård träning i början av året i syfte att höja min mjölksyretröskel, ju närmare våren jag kommer desto mer längre pass och uthållighet.

I simning ska jag fortsätta med simlektioner en gång i veckan och pallra mig till simhallen själv en gång i veckan. Då lägger jag undan allt som heter långdistans (nöta längder) utan fokuserar bara på teknik och snabba intervaller i olika längder. Det är det som ger bäst resultat. Sen kan jag nöta längd när jag kommer ut i sjöarna igen (hua vad långt bort det lät).

Så ja, visst har jag en plan som är lite luddig i kanterna men snart ska jag fila till den. Ska bara leva i nuet en stund till. Och leta tempohoj. Och klicka hem en ny baddräkt. Och drömma om att ställa min nya, fina tempohoj på en trainer i Dotterns tomma rum så jag kan sitta där och nöta och tänka på henne.

Inga kommentarer: