torsdag 22 augusti 2013

Analys av min Ironman

Min coach säger att man alltid ska ta sig tid att analysera sina tävlingar (och gärna träningar också) och plocka fram saker du är nöjd med men också saker du vill föbättra. Jag har låtit det gro i bakhuvudet en stund, mogna, så här kommer min analys så här dagarna efter.

Innan loppet
Katastrofal uppladdning, stuka aldrig foten en vecka innan ett viktigt lopp. Jag blev less, åt inte som jag borde och höll inte igång kroppen så som jag tänkt. I stället ältade jag och hade en massa negativa tankar snurrandes i hjärnan. Inte bra. Är dock nöjd över att jag lyckades bemästra foten, att rehabilitera den snabbt och på rätt sätt.

Incheckning
Hade koll på det mesta, rätt grejer låg i rätt påsar. Inte för mycket val vilket är bra.
Simningen
Med tanke på omständigheterna är jag mycket nöjd! Att jag ens vågade simma i dessa vågor! Det jag måste förbättra är min navigering, jag sick-sackar och simmar mycket längre än jag behöver.

T1
Ja, vad ska man säga. Jag är långsammast i världen. Måste få till en snabbare teknik här. Det är fler som sätter på sig cykelbyxor men jag gör det så långsamt, så långsamt.
Cykel
Jag vet att jag kan cykla, jag har starka ben, men jag gör det inte fullt ut. Jag tror det är en blandning av att jag mesar men också att min cykel inte är riktigt rätt för mig. Jag får inte ut allt jag har att ge. Och så bävar jag alltid för när det ryggonda kommer - det börjar med en värmekänsla på vänster sida, börjar sedan stickas lite och PANG kommer smärtan. Om jag ska fortsätta med triathlon i någon form måste jag göra en Bikefit, antingen på min befintliga cykel eller så kostar jag på mig en ny cykel (kanske t o m en tempohoj).

T2
Borde gå snabbt - bara av med byxorna, på med nya, byt skor och iväg. Men nu fick jag iofs tejpa foten också vilket tog en hel evighet.
Löpning
Jag är en långsam löpare men jag är uthållig. Jag kan springa en mara och jag springer oftast snabbare efter cykel än utan. Mannen säger att jag kan bli snabbare och kanske ska jag våga, för det är det det handlar om. Jag vågar inte riktigt ta ut mig, vågar inte bli riktigt trött. Men alltså, det där fotot, ser ni grimasen? Och så vill Finisherpix att jag ska BETALA för det? :)

Summering
Lära mig navigera i vatten, fixa min cykelposition, snabbare växlingar. Typ så. Lätt som en plätt!

1 kommentar:

LinaTriathlet sa...

Bra och skriva ner sådana saker! Vem är din coach? Jag är lite sugen på att köra med coach någon gång, skulle vara skönt och få ett upplägg! :)