lördag 25 maj 2013

Stockholm Marathon - sistaminutentips

Om exakt en vecka har jag förhoppningsvis kommit i mål på Stockholm Marathon, ätit det största målet med extra allt på McDonalds på vägen hem och närmar mig dusch och säng (så fort jag vecklat ur mig ur bilen vill säga). I går blev jag intervjuad av radio och då var en av frågorna hur jag förbereder mig nu så här sista veckan. Jag hur gör jag?

OM jag hade haft marathon som en A-tävling, hade jag troligtvis sprungit 10 - 12 km i dag lite snabbare. Bara fyllt på självförtroendekontot lite. Sedan återstår några kortare löppass - kanske ett på tisdag och ett på torsdag. Lite snabbare men korta.

För övrigt brukar jag inte fylla på med så mycket extra mat. Kanske försöker jag dricka lite extra vätska under hela veckan och en pastaladdning på fredag kväll. Inte så mycket för att jag tror att jag presterar mer utan för att det hör till. Jag brukar ALDRIG köra en kolhydrattömning, det fungerar inte för mig. Om du inte testat det innan, skippa det helt. Det är inte värt att stå på startlinjen helt uppsvälld, trust me.

I veckan försöker jag också ta det lite extra lugnt, ladda mentalt, inte stressa, tänka positiva tankar och så förstås uppdatera yr's sida en miljard gånger.

På lördag morgon äter jag frukost, inte så mycket för jag är lite för nervös. Tar med mig en liten pastasallad som jag äter vid 10:30 sisådär. Vi försöker nog vara på plats vid senast 10:00 för att hämta ut nummerlapp och insupa stämningen. Sen är det bara att dricka, ladda och se fram emot starten.

Hoppas på att vara lika glad som förra gången när jag sprang Stockholm Marathon och gjorde PB.

Inga kommentarer: