tisdag 7 maj 2013

Triathlon för dig!

Hade inga förväntningar alls på Jojje Borssén och Jonas Coltings bok "Triathlon för dig!". Tog med den som kvällslektyr och kunde verkligen inte lägga ifrån mig den. Tamigtusan om det inte är en av de bästa träningsböckerna jag någonsin köpt! För mig som nybörjare inom triathlon är det en guldgruva med tips, idéer, teknik, prylar, ja ALLT. Massor med bilder, "Jonas/Jojje minns"-rutor, träningsprogram, inspiration, rätt och fel inom grenarna (att kissa i bassängen är fel) och en massa humor blandat med ovärderliga tips. Några sidor och exempel ur boken.

I boken finns flera tri-profiler som berättar om triathlon, ex Karin vars blogg jag följer.
En hel del prylar förstås, tips också på vad man klarar sig med som nybörjare, nästa steg och sedan vad en triathlonnörd behöver....
Tips om vad du bör tänka på när du väljer våtdräkt.
Exempel på träningsprogram för kort- och långdistans.
Mäta sina framsteg, medan förklaras MAF-test (Maximal Aerobic Function) som är framtaget av Phil Maffetone. Testet bygger på principen att det är vår aeroba förmåga som till stor avgör vår konditionskapacitet, för en triathlet är det alltså en avgörande faktor för prestationen.
Och så bikefit förstås. En massa vinklar och även en tabell på hur mycket energi som sparas beroende på om du kör vanlig landsvägshoj med vanligt styre, tempobåge, triathloncykel, struthjälm mm.
Löpteknik förstås, fina, fina Pose-bilder.
Din första tävling, både packlista, hur själva tävlingen går till (att det är viktigare att göra en segergest när du passerar mållinjen än att stänga av din Garmin, otroligt viktigt att veta), uppladdning mm.
Med boken följer också en DVD som jag bara skummat igenom men som verkar vara full av inspiration och tekniktips. Bland annat får vi följa Jojje när han genomför Hawaii 2012. Så coolt att jag ryser.....
 
Och så har vi coachen förstås.....
 
 

Och så ett fint klistermärke som jag ska klistra på något fint ställe....
Min rekommendation är KÖP BOKEN!

Inga kommentarer: