tisdag 12 juni 2012

Förbannade regn

Så fort jag ens tänker tanken att ta fram fincykeln så regnar det. Jämnt! Ska det vara så här? Va? Va? Och nu ser progrnosen för Vätternrundan dessutom väldigt blöt ut. Suck. Jag som är en solskenscyklist. Börjar lessna ur helt. Blä, blä och dubbelblä.
MEN - då tänker jag på en sak som min son sa när han var liten och vi var ute och cyklade. Helt plötsligt hade han det lite jobbigt när han pinnade på med sina små ben och då började han sjunga:

Mu, bä, dubbel-kvack, dubbel-kvack,
om du har fått en svacka.
Mu, bä, dubbel-kvack, dubbel-kvack,
kom hit och börja kvacka.

Så enkelt och genialt! Ring Hannas Hjälplinje bara! Se inga problem utan bara möjigheter! So what om det regnar alla de där 30 milen, jag får väl köra på pannben! Och det är ju faktiskt hela 12 grader utlovade, inte 2 som på Siljan runt. Nä, fokus nu och sluta deppa ihop. Mu, bä, dubbel-kvack....
I kväll SKA jag ut på racer oavsett väder. Jag ska tänka positivt, jag ska tänka "jag fixar det", jag ska äta jordgubbar och glass för att fira att barnen fått sommarlov. Så får det bli. Och så ska jag vårda min träningsvärk från gårdagens BodyCombat och Kettlebells. Stor eloge till min adept som fixade blåa kulan (12 kg) från början till slut. Respekt! I dag hjälper jag henne att skära hennes lunch. Vad har man vänner till annars!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för hjälpen kompis:)
Hellan

Marre sa...

Tur att jag slapp tugga åt dig i alla fall. :)