tisdag 5 juni 2012

Uppladdning Vätternrundan 2012

Det återstår 10 dagar av uppladdningen till Vätternrundan. Det mesta av träningen ska vara gjord nu. Även om mina två kompanjoner från Siljan runt inte resonerade riktigt så, de hade som längst cyklat 7 mil innan och tyckte att NU var det dags att få till mängdträningen till Vättern......

Jag har samlat ihop 86 mil hittills, de längsta passen har varit på 65, 70, 83, 105 km och så Siljan Runt på 160 km. Nöjd! Målet har varit 100 mil och det får jag ihop.

Den här veckan tänkte jag köra ett par korta pass på 4 - 5 mil och ett längre pass på ca 10 mil i morgon. Nästa vecka kör jag två kortare pass på ca 3 mil och bara laddar mentalt. Jo, jag ska springa några mil också.....

Mina tips inför Vättern är att ha ett tydligt mål - vad vill jag åstadkomma? Är det att ta sig runt, att försöka träffa så många trevliga människor som möjligt, att hänga i coola klungor, äta så många bullar som möjligt eller vad det nu kan vara. Jag tycker också det är skönt att memorera banan, att veta hur långt det är till nästa kontroll, om det är kuperat, reptider och annat. Fundera också över klädval redan nu och ha olika planer beroende på hur vädret blir och när du cyklar. Jag upplevde förra året att jag kände mig väldigt kall på natten då jag blev trött så det var skönt att han en extra jacka att dra på sig. Jag kommer också att ha med egen energi i form av gel och Gainomax Bars. Det är ju svårt att veta när dipparna kommer och bars/gel kan man också äta fast man cyklar.

Jag kommer att starta klockan 03:00 på lördag morgon, om jag stannar 15 minuter på de mindre depåerna och 30 minuter i Jönköping och Hjo och har som mål att cykla på 15 timmar så måste jag hålla tiderna nedan (rullsnitt kring 24 km/h). Uträkning gjord här.

44 km Hästholmen - första depån. Ankomst 4:46.

81 km Gränna - innan Grännadepån åker man igenom den mysiga staden men det är kullersten hela vägen så se upp för flaskor som ligger här och var och håll hårt i dina saker. Efter Gränna är det en superdryg backe upp innan man äntligen når depån. Inga polkagrisar så långt ögat kan nå. Surt. Ankomst 6:28.

107 km Jönköping (stopptid 11:30) - köttbullar och potatismos eller frukost. Och kaffe. Längtar redan nu. Mitt första delmål är att ta sig hit. Ankomst 07:55.

138 km Fagerhult - mellan Jönköping och Fagerhult är det kuperat och jobbigt, också en lång nerförsbacke som är olycksdrabbad då den slutar i en rondell, var försiktig! Ankomst 09:42.

177 km Hjo (stopptid 16:00) - Hjo-stoppet ligger mysigt till invid sjön, idylliskt! Och lasagnen här smakar helt gudomligt. Ankomst 11:32.

207 km Karlsborg - mitt nästa delmål, under 100 km kvar nu! Karlsborg är en vacker plats. Ankomst 13:21.

230 km Boviken - mellan Karlsborg och Boviken är det backigt, dock får man "hjälp från ovan" när man minst anar det.... I Boviken ser man tvärs över till andra sidan och önskar man vore där. Ankomst 14:31.

260 km Hammarsundet - mellan Boviken och Hammarsundet cyklar man på en väg som Gud glömde, otroligt många som fick punktering på den skrovliga vägen. Ta det lugnt! Men att anlända till Hammarsundet var som att komma i mål. Nästan. Folk skrattade, ett band spelade, det var mysigt. Men det talades om värstingsträcka till Medevi... Ankomst 15:53.

277 km Medevi - .....vilket var sant. Tråkig väg, uppför, bilar som suade förbi alldeles brevid cykeln. Och så trötthet på det. Förstår att det sker många olyckor här. Var rädda om er! Men Medevi, vilken känsla! Så lite kvar! Och sista biten är en ren njutning, mysiga vägar och medvind... Ankomst 16:57.

300 km MOTALA (målet stänger 24:00) - att helt plötsligt inse att man snart är i mål, så underbar känsla. Går inte att beskriva. I år ska jag äta när jag kommer i mål, det lyckades jag inte med förra året. Ankomst 18:00.

Efter målgång - njut! Och glöm inte den viktiga återhämtningen! På med varma kläder, i med energi, vätska, vila. Kanske slinker en öl också ner efter Gainomax Recovery-shaken.....

Inga kommentarer: