tisdag 19 oktober 2010

Första PT-passet

Japp, nu är jag på gång. Mitt första pass med PTns program är avklarat. Det blev sent, väldigt sent innan jag kom hem från tjänsteresa och hade fått på mig löparkläderna. Hade hela vägen hem funderat över vilken backe jag skulle välja till backträningen. Svårt. Det var ju becksvart ute och jag ville inte vricka fötterna. Drog till slut iväg till en backe ganska nära där jag trodde det skulle vara lampor. Vilket det inte fanns. Nåväl, bara att köra igång. Målet var att ha en brant backe på ca 150 meter, upp på olika sätt, ner joggandes. Min backe var bara 100 meter och inte speciellt brant heller. Men någonstans måste jag börja.

Intervall 1 - gå upp för backen med långa steg. Lätt som en plätt.

Intervall 2 - jogga uppför backen. Inte heller det var så jobbigt. Förutom att kolla pulsen för jag hade glömt att sätta på belysningen på klockan. Irriterande. Inte kom jag på hur man gör heller....

Intervall 3 - gå med utfallssteg uppför backen. Mjölksyra!

Intervall 4 - hoppsa-steg uppför backen. Puls!

Intervall 5 - baklänges uppför backen. Jobbigare och mer mjölksyra än jag hade trott!

Intervall 6 - spurt. Äntligen, det är vet jag hur man gör.

Intervall 7 - spurt igen. Puls.

Ett roligt pass som jag avsluatade med att jogga hem. Nöjd men kanske inte så trött som jag hade "hoppats". Mest gick pulsen upp av känslan av älgar/björnar/fula gubbar i alla hörn..... Och just ja, det kanske fanns en anledning till att passet heter "Backpass med stavar", kanske skulle man ha stavar med sig och köra med.

Intervallstädade hemma (dammsugning, plockning, röjning) och sedan yoga med vännen. Åh vilken härlig dag!

I dag har jag inte ens börjat planera för träningen trots att det snart är kväller. Det står cykel/spinning på schemat men det får jag inte till, får alltså byta pass med någon annan dag. Troligtvis blir det 60 minuters löpning i dag. Och cirkelträning för första gången. Jihaaaa!

Inga kommentarer: