tisdag 19 oktober 2010

Cirkelträning - träning för mesar

Jojomen, tänkte att det här med cirkelträning, det var väl för mesar. Sådana som inte orkar gå på gym eller hårda BodyPump-pass. Startade kvällen med 52 minuters lätt löpning. Det var hur lätt som helst. Beckmörkt, regnigt och med mannen som sällskap. PT'n hade visserligen sagt 60 minuters träning men jag nöjde mig med 52 minuter som också innehöll strul med pulsklockan. Nöjd och glad kom jag hem, dags för den där enkla cirkelträningen. Hur svårt kan det vara?

Jag har ett program med sex stationer, i dag gjorde jag om hallen på övervåningen till mitt lilla hemmagym. Det var "stakning", skidåkning (ovan), liggande benlyft, liggande rotationer med vikt, ryggresningar och plankan på boll.
Svåraste med stakningen var att hitta någonstans att fästa gummibandet. Till slut fixades det och jag körde igång. Brännande triceps.... Benövningen var jobbigare än jag trodde, det brände rejält i rumpan och baksida lår. På varv ett av tre. De liggande benlyften fixade jag 12 repetitioner men även där ganska jobbigt. Sedan det drygaste av allt, liggande rotationer med vikt. Det går ut på att man ligger på mage, lyfter upp bröstet och sedan roterar en vikt med raka armar framåt, runt och byter hand vid ländryggen. Började med 3 kilosvikten, hade först tänkt ta 5 kilosvikten men bestämde mig för att mjukstarta. Jomenvisst, orkade inte ens ett halvt varv med 3 kg. Fick ta en bok i stället och då fick jag verkligen kämpa för att fixa de 10 varven åt vardera håll som skulle göras. Det brände i axlarna och ryggen, pulsen skjöt upp i höjden. Då pratar jag fortfarande första varvet av tre.
Efter roteringen, lite ryggresningar som jag fixade relativt bra, sedan plankan på boll som också funkade ganska bra. Minst 1 minut hade PT'n sagt, gud vad lugnt tänkte jag. Aha. Efter 45 sekunder darrade hela jag som ett höstlöv i vinden. Två varv kvar.
Mitt hemmagym ovan, en stycke gummiband fast i trappräcket, en boll, en vikt som inte användes, en stycke Barnens Bibel och en matta. Jajjamen, man blir trött av det också.
Nu sitter jag framför TV'n och förfasas över Anna Anka. Fast nu när jag ser hennes kropp så häpnar jag faktiskt, shit vilka muskler. Men hon är alldeles för mager för att jag ska tycka att hon är vacker. Hon borde testa cirkelträning den där Ankan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag visst att barnens bibel skulle komma till användning nån gång!/anna