måndag 12 april 2010

Drömmar om 160 kilometer

Solen skiner och vårkänslorna börjar spira på allvar. Det står nog en massa träning på schemat i dag, har bara inte bestämt mig för vad det är.... Lite problem med rumpan i dag också så jag vet inte hur jag lägger uppdagen. Om hjärtat får bestämma blir det en riktig gottepåse med löpning, pump och spinning, allt i ett! Om hjärnan får bestämma (tråkmåns) blir det pump och spinning. En kamp pågår.

I dag förundras jag över de hjältar som sprang TEC i helgen, speciellt de som sprang drygt 16 mil. Har läst Marathon-Mias strategi i loppet, hur de på 10-kilometers varvbanan alltid hade samma ritualer för sig som upprepades, varv efter varv. 16 varv. Mitt i natten också. Och hon fixade det på 23,5 timmar. Helt sjukt. Vinnaren, denna omänskliga Jonas Buud, sprang på 12:32. Det är snabbare kilometertid än jag kan springa EN kilometer på. Respekt. Dessutom FEM TIMMAR under gällande svenskt rekord. Jag häpnar.

2 kommentarer:

Snorkkis sa...

Låter som en riktigt läcker godispåse du har. Såna måste man väl få äta hela på en gång va?

Löpning & Livet sa...

Helt otroligt är vad det är! Både att ens fundera på att springa 16 mil och att slå ett gällande rekord med FEM TIMMAR!!