torsdag 1 april 2010

Påsklöpning

Startade påsken så här på skärtorsdagen genom ett rejält långpass. Målet var 14 km, kom jag 15 km så var det riktigt bra. Hade sällskap hela första timmen av en dam som ofta tränar och som är väldigt pratglad. Skönt att kunna fördriva tiden på bandet. Var rädd för att tristessen skulle äta upp mig under andra timmen men det dök upp lite annat folk som mer än gärna höll mig sällskap när jag tuggade band. Första timmen var faktiskt helt OK (8,5 km), i början på andra fick jag fruktansvärd håll och fick ta det lugnt första 10 minutrarna. Bestämde mig för att springa till 30 minuter och sedan bestämma om jag skulle fortsätta eller inte. Då hade jag kommit 12,5 km. Lite för lite så det var bara att köra på. Nästa delmål var vid 1.45, tog några klunkar vatten och hade kommit ett par kilometrar till. Äsch, vad tusan, jag kör väl 2 timmar då! Och så blev det! Totalt 16,3 km fick jag ihop utan att kroppen fick slita så hårt. Avslutade med en skön stretch och lät kroppen sakta komma tillbaka till normalläge innan jag åkte till jobbet. När klockan var 8.30 hade jag hunnit med allt detta och satt vid mitt skrivbord igen. Effektiv träning!

Distans: 16,3 km långpass
Tid: 2 timmar
Känsla: Härligt, lätt, lugnt!

I går hann jag också med lite träning mellan mötena. Eftersom jag valde att springa ute på tisdag kväll, körde jag vanligt distanspass, det var alltså dags för backe nu. Gick mycket bra, det är betydligt roligare att köra backe på löpband än att bara nöta kilometer efter kilometer.

Distans: 6 km backe (2 km uppv, 2,5 km backe - 200 meter 5 % lutning, 1,5 km nedv)
Tid: 42:30
Känsla: Helt OK, lite stel i början

Fixade somriga slingor också nu när jag äntligen börjar få vårkänslor, hurra! Nu ska jag bara tömma den gigantiska hinken med påskgodis på fikabordet innan jag drar hemåt för påskfirande...

Inga kommentarer: