torsdag 19 april 2012

Låt mig presentera....

.... trumvirvel....... EDDIE, MTB-hunden! Får be om ursäkt för att bilden är tagen på så långt håll men jag när jag skulle få honom att skriva under ett godkännande för publicering så bara vägrade han. Då kom vi överens om en kompromiss. Han surrade något om "bad-hair-day" men det tyckte inte jag.

Eddie följde med oss ut på vår MTB-runda i går. Han är en makalös hund, springer fyra gånger så lång sträcka som vi cyklar. Men det mest fascinerande med Eddie är att han är uppfostrad till att vara träningshund. Till exempel springer han alltid om på vänster sida. Alltid. Så håller man bara lite höger när han ligger bakom en på stigen (vilket inte sker så ofta) så susar han nästan obemärkt förbi på vänster sida.

Något annat Eddie kan är höger och vänster. Helt sant. När vi ser en korsning längre fram så ropar hans matte "HÖGER, EDDIE, HÖGER" och då drar han åt höger. Hans matte förklarade att i början fick de lära honom de genom att hänvisa att han skriver med höger hand och har pulsklockan på vänster. Så han skulle kunna hänga upp det på något. Coolt är det i alla fall. Tror Eddie ska få följa med på fler rundor.

Ville piffa till mig själv nu när vi skulle få killsällskap på passet (inte ofta det händer) så jag drog på mig nya hjälmen och de snabba glasögonen. Vilken skillnad i fart det blev! Längst upp mitt gamla jag vs mitt nya jag längst ner. Ser mycket farligare, yngre och läckrare ut! :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, vilka före/efterbilder!
/anna