lördag 14 april 2012

Fett kriminell

Lördag = långpass i Marres värld. Trots några glas vin i går som susade rätt upp i kolan. Men jag sov som en gris och kände mig laddad på morgonen. Har köpt nya hörlurar också, de gamla höll bara ihop med tejp. Nåväl, drog iväg vid halv-tio snåret efter en rejäl frukost. Första kilometrarna var halvdryga. Det klämde i de nya skorna, framfoten domnade bort. Men sen bara rullade kilometrarna på, rätt var det var hade 11 km gått. Utan att jag reflekterat över att det var jobbigt eller hade stannat för gåpauser.

När jag passerat 15 km hände en rolig grej. Hade precis bytt låt på Spotify (Ebba Grön fick följa med mig i dag), druckit sportdryck och börjat springa. Ser i ögonvrån en polisbil köra i kapp mig.

Polisen: Kan du stanna till är du snäll?
Jag: Ööööh, ja visst (är jag onykter, sprang jag inte på övergångsstället?)
Polisen: Vi såg att du gick och när du fick syn på oss började du springa. Varför?
Jag: Ööööh, jag bytte låt på Spotify och drack sportdryck.
Polisen: Men det såg skumt ut.
Jag: Jaha.
Polisen: Men vi har ögonen öppna vet du.
Jag: Oj då, får jag knäppa kort på er?
Polisen: Nej. Hej då.

Dagens mest fett kriminella, jagade typen i hela byhålan. Kan tycka att om jag skulle vara ute på oegentligheter kanske jag inte drar på mig tights och vätskebälte. Men vad vet jag. Det är kanske så buset gör nu för tiden.Nä, nu softar jag en stund i soffan inför nästa träningspass. Konsert med Thåström. Kommer speciellt att bli många jämfotahopp, skrik, klapp och viftande med armarna. Grymt. Bild från www.thastrom.se.

Inga kommentarer: