onsdag 15 februari 2012

Bananflugor med Alzheimers

Åkte bil en bra stund i morse och lyssnade på nyheterna, nu har man fått ett genombrott gällande medicin mot Alzheimers, vad bra! Man har nämligen gjort tester på bananflugor och upptäckt att de ökar sin livslängd med 75 % om de får något färgämne utvunnet från gurkmeja. Nu undrar jag bara, hur vet forskarna att bananflugan har Alzheimers? Ställer de några luriga frågor om vart flugan är på väg och varför? Eller tittar de på flugorna som ser förvirrade ut och känns som att de är tillbaka i sin barndom? Skulle vara kul att veta om man träffat på en bananfluga med Alzheimers.... Spännande forskning! :)

För övrigt känner jag mig som mig själv igen. Första dagen då jag slipper medicin efter ögonoperationen, första dagen med smink också. Shit vad ovant! Kan medge att det varit ganska skönt att inte sminka sig i en vecka. Men dottern nämnde att jag sett typ medvetslös ut en vecka så jag hoppas den fasen är över. Och om ni tror att operationen nu nått benen som vikt sig på fotot så är det självförvållat. Sonen är ju något kortare än jag och jag tyckte jag såg så hemsk ut när han knäppte lite underifrån (skuggor ni vet). Vet inte om det är snyggare att se lite lätt bajsnödig ut.Det är förresten inte mycket till träning just nu, efter tre dagars löpning på raken skippade jag ett löppass i går, låg på soffan med älsklingen och åt gelehjärtan. Om ni undrar.

1 kommentar:

Jessica sa...

Ha, ha ja man kan ju undra. Hörde också det där på radion men funderade aldrig över hur man kunde veta hur flugorna hade Alzheimers ;)Kanske alla bananflugor har Alzheimers? De verkar väldigt förvirrade iallafall.