tisdag 24 januari 2012

Marre testar

I dag har turen kommit till den hypade isländska yoghurten Skyr. Ja, jag vet att det var en stund sen den var tokhypad men jag är ju lite långsam med det mesta.

Råkade springa på Skyr när jag handlade i går och grabbade åt mig två stycken. Jag har ju infört en riktig mellis två gånger om dagen på jobbet, oftast en halv Keso på förmiddagen och resten på eftermiddagen. Keson blandar jag med frukt. Jag vill ha en mellis med mycket protein.

Skyr innehåller 160 g yoghurt varav 16 gram är protein (10 g/100 g). I Keso är det 12 gram protein per 100 gram keso så ungefär likvärdigt. När det gäller fett äter jag 4 % Keso vilket alltså har 4 gram per 100 gram, i Skyr är det 0,2 gram. Men det spelar ingen större roll.

Nå, hur var den då i smak? Jag testade jordgubbssmak i dag, den har lite samma konsistens som Kesella med jordgubbar. Smakar inte som yoghurt egentligen, den känns fetare och har en krämigare konsistens. Första tuggorna smakade gott men sen blev det faktiskt svårt att få i sig allt då det var väldigt "mäktigt".

Plus får den för att det finns en sked i locket, perfekt mellis att ta med. Bra storlek också, en portion i en förpackning. Men rent smakmässigt föredrar jag nog Keso eller Kesella.Den får tre av fem Nimbus från mig.

1 kommentar:

Jessica sa...

Jag håller med. Keso eller kesella med frukt är mycket godare. Men är jag ute och flänger och har glömt mitt mellis då är det perfekt.