torsdag 2 september 2010

Orientering - sista passet

I går kväll var det sista passet inför Multisporttävlingen. Vi satsade helhjärtat på orientering och lätt löpning. Ett fåtal skärmar hade kvar att ta och rimliga avstånd mellan dessa. Tyvärr gick vi bom redan på skärm två som vi misstänker någon lustigkurre hade plockat bort då den var precis brevid slingan. Sedan gick vi på de lite svårare vilka vi hittade väldigt bra. Nummer 23 ovan var speciellt lätt eftersom den var vid en stor sten (dock konstaterade vi att det finns alldeles för många stenar i skogen). Den innan däremot var i en läskig skog där det fanns björnar bakom varje gran, en riktig twilight zone.
Det som är svårt med orientering är när det saknas riktmärken, man vet på ett ungefär vilken riktning man ska ta men utan kompass är det en chansning att veta exakt. Dessutom är avstånd svåra att bedöma. I viss typ av skog känns det som sträckan som tillryggalagts är flera kilometer när det i verkligheten bara är 300 meter. Vi har en stående fråga "Hur långt är det?" till den som läser kartan och det givna svaret är "Inte såååå långt". Ni hör vilka proffs vi är va?
I går tillryggalade vi 6,5 km på nästan 2 timmar. Snigelsakta men som sagt var ganska svåra kontroller. Den sista letade vi efter i nästan en timme. Och gick bom dessutom, den hittade vi aldrig.
Lördagens plan då - havregrynsgröt och kall i huvudet. Låter som en bra plan.
Jag hann också med ett genrep av Functional Moves. I mina nya, snygga kläder. Kände mig riktigt atletisk, rörlig och smidig. Go strong - feel great. Yeah.

Inga kommentarer: