söndag 6 september 2009

Vilken vilovecka!

Forfarande trilskas min häl. Känns inte kul nu när jag annars är på gång och känner mig stark, smidig och snygg... ;-) Men det går inte att blunda för det längre, jag har ont i vänster häl, allra längst ut mot sidorna och speciellt på en punkt lite till vänster om mitten. Trodde att det berodde på att jag traskade runt i stövlar en hel eftermiddag efter ett långpass för några veckor sedan men det verkar inte ge sig. Känns nästan som ett blå märke alldeles i utkanten av hälen.

Vad gör jag åt det? Tja, hela veckan har jag tagit det lugnt. Struntade i tävlingen på 8 km i går och hoppade också över ett löppass (långpasset). Det har varit en riktig vilovecka med andra ord! Börjar också äta anti-inflammatoriska tabletter och på med zon-salva. Hoppas, hoppas det räcker, det återstår bara tre veckor till Lidingöloppet. Jag vill INTE missa det i år också.

I min deppighet körde jag en timme BodyPump för mig själv i lördags i stället för att tävla. Och i fredags började min träning inför ett multisportlopp som en kompis anmält mig till. Vi ska köra tävlingen tillsammas i ett lag, det handlar om löpning, MTB-cykling och paddling. Ungefär 3 timmars tävling mitt ute i ödemarken med enbart en karta till hjälp. Herregud! Tur att jag hängde med sonen på orientering häromdagen.... I fredags var vi ute på en stormig sjö och paddlade kanadensare i 45 minuter. Vad jobbigt det var! Min axlar skrek efter en stund och det kändes som att vi inte kom någonvart överhuvudtaget. Och när vi började öva på i- och urstigning höll vi på att ramla i för att vi fnissade så hemskt. Ja, det var ingen vacker syn. Men övning ger färdighet så vi fortsätter enträget att öva!

I dag kom jag iväg på en kort sväng med maken i alla fall, lugnt tempo och lite familjeråd samtidigt. Nytta och nöje!

Distans: 7,6 km
Tid: 47:20 minuter
Känsla: Härligt höstväder, bra styrka i benen, bra flås, lite oro för hälen.

Inga kommentarer: