måndag 11 januari 2010

Helgsummering

Vad är det som händer egentligen? I godan ro sitter man där på fredagen och ser fram emot en lång och härlig helg och PANG så är det måndag. Jag fattar ingenting...

Min lördag blev alldeles för hektisk, upp tidigt för att få iväg sonen på innebandymatch. Medan uppvärmningen pågick hade jag min alldeles egna uppvärmning på löpband. Fartlek 4 km stod på schemat för första gången på väldigt länge. Visste inte riktigt hur jag skulle hantera denna lek men började med att tömma hjärnan helt, 2 km skön jogg för att bli varm och få igång kroppen. Sedan tog jag ett våghalsigt beslut om att köra fyrahundringar på något sätt. Första fyrahundringen ökade jag tempot, sedan fyrahundra i lunktempo, nästa fyrahundring körde jag med rejäl lutning, sedan en lugn igen. Vad som hände sen förstår jag inte riktigt men helt plötsligt hittar jag mig själv springandes i svindlande hastigheter (för att vara jag) och bara öka. Progressiva fyrahundringar utan vila emellan. Jag är alldeles för bekväm, det bara är så. Jag måste våga köra på mer! Och mycket riktigt gick det hur bra som helst att öka ända till 12 km/h (från 8,8 km/h som jag körde i lunken). Nöjd! Avslutade med nedvarvning i en kilometer.
Distans: 2 km uppvärmning, 4 km fartlek, 1 km nedvarvning
Tid: 44:44
Känsla: Jag är grym!

Dags för innebandymatch som våra killar tyvärr förlorade. Jäktade sedan iväg på nästa träning - genrep av BodyPump 72. Ett tungt och jobbigt program har de satt ihop, mycket "nere i källaren"-jobb. Benen skakade rejält. Men ingen rast och ingen ro.








Iväg till badhuset för AquaBike där jag lovat vara försökskanin för några som gick instruktörsutbildningen. Lätt som en plätt tänkte jag men nej, benen skakade av mjölksyra redan efter uppvärmningen. Kul träning i alla fall, trots att jag mest var som en Wettex-trasa som flöt omkring i bassängen....




Landade hemma, svidade om och blev partypingla hela natten lång, tjohooooo!










Söndagen var seg, det måste jag medge. Kom inte upp förrän vid elvasnåret, låg i soffan och försökte lägga upp en plan för dagen. Hela familjen (utom dottern som gick upp innan sju för att spela innebandy långt-bort-i-stan) var sega och trötta och ville bara mysa under filten hela dagen. Men solen sken, termometern visade på "bara" minus nitton grader så jag bestämde mig för att åtminstone testa åka skidor. Det gick, men attans vad jag frös innan jag fått uppvärmen. Lungorna mådde inte heller så bra, det blev hostigt och kallt. Mycket kort runda men skönt att komma ut.

Distans: 4,2 km
Tid: 33 minuter
Känsla: Riktigt bra teknik i dag, lite för kallt för att våga trycka på

Hem en vända (ja, landade i soffan igen för att kolla skidor på TV, måste ju ha inspiration) och sedan möte på gymmet som avslutades med BodyCombat. Och jädrans vilken energi jag hade fått då helt plötsligt! Hur roligt som helst!
5 pass på två dagar och party däremellan - bra helg alltså!

Inga kommentarer: