tisdag 21 april 2009

Dagens lunch och dagens filosofistund

Börjar med dagens lunch som var ett riktigt bottennapp. Hur tänkte jag här? Var vrålhungrig, rusade in på ICA och hittade en tråkig sallad. I stället för att gå till mitt favoritsalladsställe tänkte jag att det här får duga. Kompletterar med ost (?), pestodressing och bröd. Att kalla den här salladen för kycklingsallad är vilseledande marknadsföring. Tre ynka små bitar i sladdrig pasta och några salladsblad. Brödet med oliver var segt och äckligt. Osten - köp aldrig mer den osten! Det äckligaste jag någonsin ätit. Pestodressingen får klart godkänt. Fast man kan ju inte hälla i sig hela flaskan bara för att det var det enda lyckade på hel lunchen.....

Vad har fröken Marre lärt sig av det här då? Planera, min vän, planera. Speciellt när fröken är i en fas där magen vill ha mat ideligen. Vaknar till och med hungrig på nätterna. Här snackar vi ämnesomsättning och hårdträning!

Det om det. Filosofistund är det dags för. Jag tror att jag sakta men säkert börjar komma in i maratonstressen. Jag har känt hela vägen, ända tills nu, en nöjdhet över min träning. Det känns bra, jag tränar mycket mer än förra året, passen känns OK, har kommit upp i 20 km på långpassen (visserligen på löpband men ändå), hållt undan skador och förkylning (peppar, peppar), fixat barnvakt mm. I går kväll slog det mig för första gången att det faktiskt snart är dags för varvet och sedan är det TVÅ veckor kvar till maran.

Just nu pendlar jag mellan flera känslor:
1. Låt det vara den 30/5 nu så jag kan ägna livet åt något annat sen!
2. Låt det vara den 30/5 nu så jag kan stå på startlinjen, komma igång och köra ett höjdarlopp!
3. Låt tiden gå extremsakta nu så jag inte behöver stå där och våndas på startlinjen...

Tänk att det är lika varje år! Snart börjar jag jämföra träningsmängder, känslor, räkna hur många långpass det är kvar, fundera över uppladdning eller inte osv. Tänk att det blir såhär varje år! Än så länge har jag inte märkt av motsvarande känslor hos de andra marathonbloggara, why me?

I kväll hoppas jag komma ut på fartlek, ett lätt pass och en lätt vecka jämfört med förra. Bra, för jag har grym träningsvärk i mage och begynnande i rumpan....

Inga kommentarer: