söndag 7 juni 2015

Fjärran Triathlon 2015 - The Story

Förra året körde jag Fjärran Triathlon dagen efter marathon, i år dagen efter Siljan Runt. Varför ändra på ett vinnande koncept?
Så återigen stod klockan på ringning tiiiidigt. Blev alldeles för få timmars sömn men det kostar att ligga på topp. Tydligen. Jag och Sonen packade bilen och drog till Gävle, molnen hängde tunga och det såg ut att kunna bli regn när som helst. Detta sommarväder dödar mig snart....
Som vanligt trevlig stämning bland alla klubbisar, det kramades och hejades och peppades. Sara var med och skulle debutera, kul! Vi hade också Janne med, han ska representera Sverige i VM i Motala i sommar, coolt!
Pre-race möte innan, jag ser fundersam ut, Sara ser livrädd ut.
Äntligen dags för start! Korta klassen och ungdomarna startade först, sedan vi som skulle köra lite längre.
Simningen är 300 meter och i tempererad bassäng, jag hade ändå valt att ta på mig våtdräkt för att kunna få med alla växlingsmoment. Fick panik efter 50 meter, total panik. Kunde inte andas, det var trångt överallt och jag funderade på allvar att bryta. Sen tog jag mig samman och lugnade ner simningen. Totalt 9:08 (9:21 förra året) inklusive en ganska strulig växling till cykel.
Jag hade ganska jobbiga cykelben, de ville inte trampa och så fort jag tog i så fick jag mjölksyra. Men det är ju inte så konstigt.... Till slut fick jag väl lite fart på dem i alla fall och cyklade på 35:31 (35:39), har inte helt koll på cykelsträckan men tror den är 18 km.

T2 tog en evighet 2:03 (2:08) och på löpningen hade till en början ingen känsel i fötterna. Oskön känsla. Pinnade på vad jag kunde och gjorde en för mig bra löpning trots allt, 5,7 km på 32:01 (30:37).

Totalt sett är jag nöjd, jag är glad att kroppen höll hela vägen men jag hade väldigt hög puls under löpningen. Fick nästan krampkänning i magen. Jag hade inga som helst ambitioner för dagen utan ville bara komma i mål.

Grymma Sara kom i mål dryga minuten före mig tack vare en superlöpning, bra jobbat!

Och faktiskt kom vi två på en andra och tredje placering totalt så vi var väldigt nöjda med dagen båda två. Nu ska jag lura med Sara på fler triathlon-tävlingar....

Sonen då? Ja herrejösses vad han körde. Han vann ungdomsklassen den lilla parveln.
Ilpo vann herrklassen med över fem minuters marginal....
Japp, nu är tri-säsongen officiellt startad, nu kör vi! Ska bara dö en stund i soffan först.

Inga kommentarer: