torsdag 16 oktober 2014

Utö Swimrun - eller att ta sig vatten över huvudet

Ibland vet jag inte hur jag tänker. Eller Mannen heller för den delen. För länge sedan knappade jag (av någon konstig anledning) in i kalendern att Utö Swimruns anmälan öppnar just den 15:e oktober. Vet inte varför. I går såg jag detta i kalendern men tänkte inte mer på det då dagen var lika hektiskt som alla de andra dagarna senaste tiden.

På kvällen på väg hem från tjejträffen är jag nyfiken och går in på Utös sida, hur många platser är "tagna" efter 4 timmar? Oj, finns några platser kvar. Oj. Läser lite till och tänker att nej, det där passar inte in i vår tävlingskalender. Nej inte alls. Och så är det mellan 7 - 11 grader i vattnet. Mannen hatar kallt vatten (han brukar ju ibland ha våtdräkt i bassäng för att han fryser). Och så terränglöpning, det är jag världskass på, stukar ju fötterna så fort jag ser en sten. Och Mannen har löpförbud. Och klippor är hala och otäcka. Och det är tidigt på säsongen så vi hinner knappt öva swimrum innan.

Slutsatsen efter allt det här blir ett sms till Mannen - "ska vi"? Och svaret blir "japp, vi kör". Så det är så logik fungerar hos familjen Marre. Det omöjliga är till för att besegras, det möjliga är lite för enkelt. Så det är Mannen och jag, ett mixed-lag made in..... ja, det återstår att se.
Den 31/5 står vi förhoppningsvis bakom den där flakmoppen och hoppas på att hunden på flaket är en mycket snäll hund då jag har skräck för ickesnälla hundar. Nu tänker du att jag nog borde bekymra mig om andra saker än flakhundar när jag står där och det är sant. Moppen kanske låter illa.

Det är också intressant hur jag och Mannen reagerar olika när vi väl bestämt oss och jag har anmält oss - han funderar över vilka nya grejer han ska köpa, jag hur jag ska träna för att fixa det. Manligt och kvinnligt eller bara olika personlighetstyper. Vet inte. Han pratar om linor, skor, klippa eller inte klippa våtdräkt, vilken dolme som är bäst och sånt. Jag tänker undrar vilken färg badmössan som man får har.

Utö Swimrun handlar om ca 30 km löpning och 3 km simning där simningarna är lite olika långa (mellan 40 och 480 meter fast i anmälan stod det 700 m så jag vet inte vad som är rätt). Längsta löpningen är strax under 8 km.

Sugen? Anmäl dig NU, platserna är alldeles strax slut.

Inga kommentarer: