måndag 27 oktober 2014

Kanske ett nytt boende - off topic (very much off topic)

Ibland leker jag med tanken att jag kanske ska flytta. Jag knarkar Hemnet och hittar massor med fina hus. Eller så knarkar jag sådana där exklusiva mäklarfirmor som kändisarna använder, där man inte får veta något alls. Ibland får man se någon bild, ibland inte, ibland ser man priset, ibland inte.

Just nu väljer jag mellan några ställen jag kanske ska köpa:

1. Swimrun-huset
Jag tror det här skulle vara perfekt för mig och Mannen nu när vi ska göra en swimrun. Mannen pratar ju alltid om att köpa nya grejer så fort han ska tävla men jag tar det hela ett steg längre och tänker att ett nytt hus/fritidsboende vore bra. Här kan vi verkligen springa och simma hela dagarna i ända. Dessutom ligger det där Ö till Ö-loppet går (Kymmendö och Ornö kan skymtas). Det bästa med det här huset är att det bara kostar 39 000 kr, sjukt billigt! Har precis mailat mäklaren nu (bilden nedan från mäklaren sida).
Oj då, läste lite fel. Det var några nollor till i priset. Närmare bestäm tre nollor till. Som utropspris. Oj då.

2. Vinkällarhuset
Tänk att ha en egen vinkällare! Med inbyggd belysning! Sjukt lyxigt!
Och badrum med inbyggd TV, där skulle jag för evigt ligga och titta på snaskiga tvåloperor och äta chokladpraliner.
Och Mannen skulle ett få ett jättefint tvättrum med separat torkrum, ååååh vad glad han skulle bli!
 

Fast även här ser jag några luckor i själva tankearbetet - vad skulle vi fylla vinkällaren med? Framåt söndagen har vi ju kramat ur varenda droppe ur varenda vinflaska vi hittat i huset (OBS MAMMA, skämt, ironi). Och jag tittar ju aldrig på tvåloperor och har hittills använt vårt badkar där hemma exakt 3 gånger (på typ 15 år). Fast tvättstugan, det skulle kunna funka! Fast prislappen på 35 milllljoner funkar nog inte.

3. Friluftsvillan
Jag är en icke-traditionell presumtiv husköpare så givetvis kollar jag objekt utanför Svea rikes gränser också, den här är i Malibu. Jag har hittat en riktig friluftsvilla där jag tänker poolintervaller, öppet vatten-simning och tennis i en kombo.
Fast jag vet inte, det är inga ränder i botten på poolen och jag kan bli lätt förvirrad och simma på Mannen då. Nja.

4. New York
Om man har en lya i New York kan man springa varje dag i Central Park och det är härligt.
Blir dock lite skeptisk då den här lyan på 590 kvm bara har plats för 14 personer i matsalen. Lite snålt om jag ska ha fest. Och så ligger lägenheten på våning 19, 20 och 21 - dryyyyygt att släpa dammsugaren upp och ner. Fast det står att man kan beställa tjänster från Plaza hotell vilket ju talar för.

Nä, inte vet jag. Jättesvårt det här. Måste fundera lite till.

Inga kommentarer: