måndag 20 oktober 2014

Marre testar - matkasse

För att frigöra tid har vi beslutat att prova matkasse en period. Vi har valt CityGross som leverantör av den enkla anledningen att kassen levereras hem till dörren (latmaskar).

Måndag en veckan innan får du ett mail där du har chans att se vilka rätter som kommer veckan efter och bestämma om du vill ha kassen eller pausa. På torsdag kommer ett mail med recepten igen och också vilka saker du ska ha hemma (ex olja, kryddor). På måndag vid 17:00 kommer lådan hem med fem middagar för fyra personer per dag. Givetvis kommer också recepten i ett tjusigt häfte.

Veckan som gick var en temavecka "mat från hela världen" och började med shepards pie (för övrigt den enda maträtten jag lagade).
Resten av veckan bestod av indisk fisksoppa med linser, het räkpasta, sataykyckling och souvlaki med tzatsiki och grekisk sallad.

Vad tycker vi? Vi är nog alla posítivt överraskade! Trodde Sonen (som är väldigt kräsen) skulle dissa det mesta (läs räkpasta och indisk fisksoppa) men nej då, han åt allt och tyckte till och med att det var gott. Det är mycket mat, vi äter alla tre och sedan får vi till matlådor också. Det är skönt att veta vad vi ska äta och framför allt veta att allt som behövs finns hemma VARJE dag. Inga panikutryckningarn till affären vid femsnåret alltså.

Maten är lättlagad och går snabbt att fixa till. Dottern fixade lätt en av rätterna (förutom att hon inte visste hur man ansar champinjoner och inte heller google visste det tydligen). Vi har valt den klassiska matkassen och den kostar 599 kr inklusive hemkörning. Det finns också Viktväktarnas, vegetarisk, specialkasse (utan fläskkött), laktosfri och kasse med tre middagar. Alla finns för två eller fyra personer. Du kan lägga till extrakassar också såsom frukostkasse och fruktkasse (som man får gratis första veckan och som var väldigt bra).

Den här veckans matsedel ser också härlig ut.
Och nej, jag är inte sponsrad, tycker bara det är bra grejer.

Inga kommentarer: