tisdag 23 april 2013

Träning och skador

När jag går och klipper mig så pratar jag inte väder och vind, skvallrar (jo, lite) men min frisör utan om träning. Både hon och jag brinner för träning fast på lite olika sätt. Något vi har gemensamt är att vi gillar helhetssynen, att allt hänger ihop och att när vi tränar måste vi tänka på kroppens funktion och hur vi får ut det mesta av vår träning. Hon går just nu en utbildning för Arne Persson, en legend inom byggarvärlden, spännande!

Jag råkade snubbla över en podcast som Inner Strenght gjort, en intervju med Andreas Öhgren, kanske Sveriges bästa PT med resultat som långt överskrider en "vanlig" PT's. Jag lyssnade på intervjun på väg till mitt andra kontor i går och blev helt betagen av Andreas, vilken kille! Lyssna du också!
Andreas PT

Andreas har bl a gått den ett år långa utbildningen "Fellow of applied functional Science" på The Gray Institute i USA. En utbildning på ett år, 1200 studietimmar, 700 föreläsningar online, 15 dagar på plats i USA, 50 tester samt videotest. Det känns som att han kan det här med funktionella kroppen, skador, rehab, prehab och annat.....

Andreas har också ett finger med i spelet för att Gabriel Landeskog har kommit så långt som han har kommit, yngsta lagkaptenen i NHL's historia.

2 kommentarer:

Taina sa...

Hahhahaha! Kul att du lyssnat på Petra! Jag har träffat henne några gånger. Hon bor inte så långt från mig. En av mina "bloggvänner" här i USA.

Marre sa...

Men är det sant?!?! Världen är bra liten!