tisdag 23 april 2013

Ny träningsklocka?

Hos oss har vi en oskriven regel om teknikprylar - jag köper en ny och Mannen ärver min gamla. Eftersom nu Mannens (läs min) gamla Garmin 305 hållt i väldigt många år och fått en spricka i skärmen av idogt användande, kanske det är dags för mig att köpa en ny klocka så att han får ärva min Garmin 310XT. Ja, så resonerar vi här hemma. :)

Ser att TomTom snart kommer ut med en träningsklocka som tydligen är ett halleluja moment. Den kan göra ALLT. Den räknar bassänglängder, antal simtag, mäter kadens (vilket min Garmin också gör), kan mäta löpsträckor inomhus dessutom är den så galet tunn och fin att jag skulle kunna använda den till vardags också (nördvarning). Kommer ut i butik någon gång i sommar. Lite mer info här.
Om jag fortsätter med min obrutna svit med Garmin-klockor, är det Garmin 910XT som är alternativet. Den kan också det här med bassänglängder, antal simtag (s k SWOLF-score), till och med identifierar simsätt men se där kommer den att få problem för jag är så lurig så jag blandar och ger hej vilt. Som nyhet har den också barometisk höjdmätare vilket ger en mer exakt mätning av höjddata. Och så 20 timmars batteritid (vilket jag tror att 310XT också har för jag behöver väldigt sällan ladda den). Priset är just nu kring 3 200:- (på webben).
Forerunner® 910XT
Den är något "plattare" än de andra Garmin vi har.
Garmin FR305, 310XT and FR910XT Size Comparison - side
 
Vill du nörda ner dig helt i detaljer gällander Garmin 910XT, läs här. Helt galet vilka tester den killen gör.


Inga kommentarer: